Orban trimite la Bruxelles 2 propuneri de comisar european. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va trimite două propuneri de comisar la Bruxelles.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, după ședința de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis, că propunerile României pentru postul de comisar european pe Transporturi sunt europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

"După consultarea președintelui Klaus Iohannis am luat decizia împreună să trimitem către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doi candidați pentru funcția de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean", a anunțat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

El a mai spus că, în conformitate cu prevederile legale, va trimite către președinții celor două camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audieri în comisiile de specialitate.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel