Orban, precizări importante despre reluarea activităţilor educaţionale vara

gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a subliniat joi că în privinţa reluării activităţilor educaţionale în perioada de vară - cursuri, şcoli de vară, tabere şcolare, etc. - este preferabil ca decizia să se ia după obţinerea unui acord prealabil al specialiştilor din sănătate.

Şeful Executivului a participat, joi, alături de vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la o consultare cu reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare.

Potrivit unei postări de pe Facebook a Guvernului, subiectele discutate au fost finanţarea învăţământului, inclusiv pe perioada verii, în contextul suspendării cursurilor şi activităţilor pe perioada pandemiei, şi, de asemenea, modul în care învăţământul particular poate contribui la asigurarea activităţilor educaţionale în această perioadă.

„Prim-ministrul Orban a declarat că în privinţa reluării activităţilor educaţionale în perioada de vară - cursuri, şcoli de vară, tabere şcolare etc. - este preferabil ca decizia să se ia după obţinerea unui acord prealabil al specialiştilor din sănătate", se arată în postare.

 

Înfiinţarea unor şcoli pilot, în care să se desfăşoare inclusiv învăţământ la distanţăUn alt punct al discuţiei a fost legat de înfiinţarea unor şcoli pilot, în care să se desfăşoare inclusiv învăţământ la distanţă.

În context, ministrul Monica Anisie a amintit că există, în dezbatere publică, o hotărâre de guvern privitoare la înfiinţarea şcolilor pilot şi a invitat şcolile particulare să transmită scrisori de intenţie la minister.

„Reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare au arătat deschidere pentru a participa, alături de autorităţi, la şcolarizarea copiilor din sistemul public în spaţiile din reţeaua învăţământului particular, atunci când situaţia epidemiologică va permite reluarea cursurilor pentru toţi copii", se spune în postare.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că printre priorităţile Guvernului se află şi "o evaluare standard a copiilor din întreg sistemul de învăţământ". 

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy