Orban: „PNL salută decizia lui Iohannis de a ataca la CCR legea bugetului de stat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

PNL salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat şi consideră că este un demers legitim şi perfect fundamentat, a declarat astăzi preşedintele liberal Ludovic Orban.

„PNL salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat. Îl considerăm un demers legitim, perfect fundamentat şi indispensabil pentru a readuce bugetul de stat la adevărurile care există în economia românească. Timp de trei luni liderii PSD-ALDE au întârziat să vină cu o lege a bugetului de stat şi cu o lege a bugetului asigurărilor sociale de stat. Atunci când PNL a cerut, în ianuarie, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea acestor două legi fundamentale pentru România, domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu au preferat să plece în concedii în destinaţii exotice, unul la soare şi unul la schi. Timp de trei luni Guvernul şi-a încălcat obligaţia legală de a da României un buget serios, un buget care să ofere minime garanţii de dezvoltare economică a României şi de îmbunătăţire a vieţii fiecărui român”, a spus Orban într-o conferinţă de presă.

Citește și Klaus Iohannis CRITICĂ ASPRU bugetul: „BUGETUL RUȘINII NAȚIONALE. Voi sesiza CCR"

El a adăugat că, pe toată perioada dezbaterii legii bugetului, PNL a avertizat coaliţia guvernamentală că "este un buget mincinos, care se bazează pe date false, care nu are la bază realităţi economice".

„Am avertizat că este încălcat tratatul la care România este parte, şi pe care l-a ratificat prin legea 82, Pactul de stabilitate şi creştere, pentru că este încălcată prevederea de asigurare a unui deficit structural de maxim 1%. Am avertizat că la baza legii bugetului de stat nu se ţine cont de prevederile legii care reglementează obligaţiile fiscale în ceea ce priveşte alcătuirea legii bugetului de stat, de asemenea că nu există un aviz din partea Consiliului fiscal. De asemenea, am avertizat că acest buget încalcă autonomia locală şi duce la al doilea an consecutiv în care comunităţile locale sunt jefuite de către Guvern şi sunt lăsate fără resursele financiare indispensabile pentru realizarea programelor de investiţii şi pentru asigurarea calităţii serviciilor publice pe care le furnizează autorităţile locale către cetăţeni”, a afirmat Orban.

Citește și Augustin Zegrean, REACȚIE după ANUNȚUL lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii bugetului de stat pe anul 2019,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel