Orban: "Mai bine Tăriceanu își cere singur demisia"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că, în loc să ceară demisia președintelui Klaus Iohannis, mai bine Călin Popescu Tăriceanu își cere singur demisia, dacă a fost printre semnatarii proiectului PSD-ALDE pentru revizuirea Constituției.

"Domnul Tăriceanu trebuie să aibă grijă de partidulețul care nu a fost în stare să treacă pragul. Sunt curios dacă nu cumva și el a semnat un proiect de revizuire a Constituției, pentru că ne-au copiat și ei cu un proiect. Nu a fost invalidat referendumul lui Klaus Iohannis. Ceea ce a fost considerat neconstituțional azi (joi - n.r.) este proiectul de revizuire a Constituției, atât cât și un proiect al PSD-ALDE, așa că mai bine Tăriceanu își cere singur demisia, dacă a fost printre semnatarii acestui proiect. Aștept motivare și chiar sunt extrem de curios cum pot să fundamenteze o astfel de decizie, care e în contradicție flagrantă cu voința cetățenilor", a afirmat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică, joi, la România Tv.

Reacția liderului PNL vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a susținut că decizia CCR de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției, depuse de PSD-ALDE și PNL-USR, este „de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură", cerând astfel demisia „imediat" a președintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Curtea arată în comunicarea oficială de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției prin interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, că prevederile încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi demnitatea umană. CCR a mai transmis că doar Președintele României și Parlamentul sunt instituțiile care pot aprecia oportunitatea măsurilor de amnistie şi graţiere colectivă ori graţiere individuală şi „nu poate fi impusă o interdicţie generală şi valabilă ad aethernam de acordare a acestora în privinţa anumitor infracţiuni".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel