Ludovic Orban: „La școală copiii sunt mai în siguranță decât în vacanță”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
elevi_scoala_masca
elevi_scoala_masca

La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă au avut o interacțiune mult mai mare, susține premierul Ludovic Orban.

„La şcoală copiii sunt mai în siguranţă, pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă măşti, sunt cât de cât la un nivel de distanţare fizică, pe când copiii în vacanţă, mai ales copiii care au fost lăsaţi liberi pe terenurile de sport, în parcuri au avut o interacţiune mult mai mare decât interacţiunea care va fi la şcoală”, spune Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că există posibilitatea ca unele școli să nu se deschidă în totalitate chiar dacă riscul epidemiologic este scăzut.

„Există o libertate. Pot să existe anumite diferențe la o rată de infectare sub unu la mie. Dacă nu există posibilitatea de a asigura condițiile de distanțare sau de protecție sanitară, să poată să adopte formula mixtă și subn unu la mie. Dar nu recomandăm”, precizează Orban.

De asemenea, el mai spune că profesorii se vor adapta la noile condiții, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel