Orban, discuții cu Barnier despre Brexit: Protejarea drepturilor românilor rămâne cap de listă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a discutat, astăzi, cu Michel Barnier, negociatorul șef al UE privind Brexit, ambii fiind de acord că protejarea drepturilor cetățenilor este o prioritate în ceea ce privește viitorul parteneriat al Uniunii cu Marea Britanie.

„Am fost de acord cu negociatorul șef al UE, Michel Barnier, că viitorul parteneriat cu Marea Britanie trebuie să fie ambițios și echilibrat și să ia în considerare aspecte dincolo de cadrul comercial și economic. Protejarea drepturilor cetățenilor rămâne cap de listă pe agenda noastră”, se arată într-un mesaj publicat, astăzi, pe contul de Twitter al lui Ludovic Orban.

De asemenea, Michel Barnier a transmis că Acordul de Retragere este important pentru a proteja depturile cetățenilor europeni.

„Întâlnire prietenoasă astăzi cu premierul Ludovic Orban și echipa sa. Am pus în evidență importanța Acordului de Retragere, în special pentru a proteja drepturile cetățenilor. UE se pregătește pentru viitoarele negocieri privind parteneriatul cu Marea Britanie. Dialogul și transparența rămân elemente cheie pentru unitatea UE”, conform unui mesaj publicat, pe Twitter, de Barnier.

 

Orban: „O întâlnire foarte bună cu Charles Michel”

 

De asemenea, prim-ministrul Orban a publicat un mesaj pe Twitter, însoțit de fotografii, despre întâlnirea cu Charles Michel, președintele Consiliului European.

„O întâlnire foarte bună cu Charles Michel în prima mea vizită la Bruxelles. L-am asigurat de sprijinul total al României în promovarea Agendei Strategice și a obiectivelor sale cheie. Provocările Uniunii Europene trebuie adresate cu soluții echilibrate care iau în considerare interesele cetățenilor", conform postării de pe rețeaua de socializare.

 

Marea Britanie se va retrage din UE pe 31 ianuarie

 

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, se va deplasa, miercuri, la Londra, unde va avea o întrevedere cu premierul Boris Johnson, cu trei săptămâni înainte de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ludovic Orban s-a înâlnit la Bruxelles și cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere.

Premierul a început, marți, o vizită de lucru la Bruxelles, la sediul instituţiilor europene, respectiv al NATO, fiind prima deplasare externă pe care o face în calitate de şef al Executivului. Acesta mai are întâlniri bilaterale cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane.

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, prim-ministrul se va afla la Parlamentul European, unde va avea o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European.

Joi, 9 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel