Orban, despre persoanele cu handicap: „Trag un semnal către toată societatea românească”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, că societatea trebuie să respingă orice politică de marginalizare a persoanelor cu dizabilități. Șeful Executivului a adăugat că ar trebui identificate problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și gândit un program de abilitare pentru acestea.

„Astăzi e Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități și într-un fel mi-a vemit că o mănușă invitația dumneavoastră de a da un semnal către toată societatea românească de deschidere, înțelegere și susținere a persoanelor cu dizabilități. Ei fac parte din societate. Pentru mine e foarte important ca oamenii să înțeleagă problemele diferite pe care le au aceste persoane. Cel mai important pentru mine este să respingem orice politică de marginalizare, de scoatere în afara vieții sociale. Sunt adeptul unei politici de incluziune, de căutare a unui drum în viața pentru fiecare persoană", a spus Ludovic Orban, în cadrul întrevederii cu reprezentanții Consiliului Național al Dizabilității din România.

Premierul a afirmat că trebuie gândit un program de abilitare pentru persoanele cu dizabilități.

„ Ceea ce faceți astăzi, practic dezvoltați abilități sinincercati să creați posibilitatea unor oameni să facă lucruri utile și să aibă o șansa să se integreze și pe piață muncii și în viață socială, mi se pare lăudabil pe care atât eu ca persoană îl sprijin, cât și Guvernul. Identificarea problemelor fiecărei persoane cu dizabilități și gândirea unui program de abilitare, de reducere a consecințelor dizabilității este foarte important. Le urez la mulți ani persoanelor cu dizabilități și îi asigur de atenția și grija mea", a subliniat Orban.

Ludovic Orban participă, la ora transmiterii acestei știri, la prezentarea proiectului "Ability HUB" și întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului Național al Dizabilității din România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel