Orban, despre lupta cu coronavirusul: „România a luat măsuri imediat extrem de serioase”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat astăzi de jurnaliști cum descrie România în lupta cu coronavirus, pe o scară de la 1 la 5.

„Uitați-vă la date: numărul de cazuri comparativ cu Spania și Italia, noi avem puțin peste o mie, celelalte au zeci de mii. România a luat măsuri imediat extrem de serioase. Imediat după anul nou chinezesc în România nu a existat nici o îmbolnăvire. Mai avem o specificitate: s-au întors peste 200.000 de români din țări foarte afectate. Dacă nu am fi luat măsurile severe de carantinare, cazurile ar fi fost mult mai multe.

Noi am introdus anchetele epidemiologice rapide, ceea ce a dus la limitarea răspândirii. Am luat multe măsuri înaintea altor țări, precum închiderea școlilor, și au dat rezultate. Protejarea persoanelor în vârstă, care a fost o preocupare de la începutul epidemiei, e foarte mic în raport cu celelalte state europene.

Prin Unifarm putem crește capacitatea de testare. Am adus aparate PCR de la universități, laboratoare de cercetare, ANSVSA, am cumpărat 20 de aparate la nivel național, altele cumpărate de spitale. Capacitatea de testare crește constant.
Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Poveștile care circulă că testăm noi prin selecție 10.000 de oameni sunt povești. Există criterii clare de testare. Noi am pus în acord capacitatea de diagnosticare”, a declarat Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel