Orban, declarație-ȘOC după întâlnirea cu Ponta: "NEGOCIEM cu parlamentari PSD"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că se aștepta ca Pro România să nu voteze Guvernul în Parlament, însă șansele de a reuși învestitura unui Guvern condus de el rămân în picioare. Orban a adăugat că PNL poartă negocieri individuale, inclusiv cu parlamentari din PSD. 

"Sincer să vă spun nici nu aveam foarte mari așteptări. Îmi este greu să înțeleg această atitudine. Votezi o moțiune, apoi nu participi la învestirea unui Guvern care să înlocuiască Guvernul Dăncilă. E o contradicție în atitudini, dar nu e surprinzătoare. Mă așteptam la această poziție în mod evident, asta nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura Guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari independenți, parlamentari care se află în diferite situații. Purtăm discuții individual cu parlamentari din PSD. Nu purtăm nicio negociere instituțională cu PSD. Nu avem ce discuta cu PSD", a afrimat Ludovic Orban, după negocierile purtate cu Pro România, potrivit Mediafax.

Parlamentarii Pro România nu vor vota noul Guvern al premierului desemnat Ludovic Orban, a anunțat liderul partidului Victor Ponta, miercuri, la finalul negocierilor cu președintele PNL.

PMP nu a ajuns la un consens pentru susținerea Guvernului Orban. Membrii partidului condus de Eugen Tomac sunt nemulțumiți de faptul că liderul PNL i-a informat că nu vrea înființarea Ministerului pentru Relația cu Moldova și nici emiterea unei ordonanțe de urgență privind alegerea primarilor în două tururi.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va fi unul monocolor, format numai din liberali.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel