Orban a făcut anunțul: Câți români din diaspora s-au întors în țară de teama coronaviruslui

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Despre cozile de la frontieră, premierul Ludovic Orban susține că „nu a fost vina noastră“, și dezvălui cifra impresionantă de români care s-au întors din diaspora între 26 februarie - 1 iunie.a

Premierul susține că nu a fost vina guvernului român sau a vameșilor, care au muncit foarte mult, ci au fost mai multe probleme care au condus la acele cozi la intrarea în țară pe a punctul de la Nădlac:  N-am datele la zi, până la dată de 1 iunie, din 26 februarie, când a apărut primul caz, în România au intrat numai cetățeni români, peste 1,7 milioane de români“, a declarat premierul Ludovic Orban la Digi 24.

Cozile au apărut în câteva situații, explică Orban: „Ungaria a luat decizia de a permite tranzitul fără restricții pe o perioadă de 24 de ore recent, ei permiteau tranzitul doar în anumite intervale orare”. „Nici nu erau direcționați, că noi am mărit numărul punctelor de frontieră. Veneau numai pe Nădlac și pe Borș“, a afirmat el.

Premierul a mai spus că aglomerația în vămi a început atunci când s-a decis carantinarea la domiciliu: „Când îți vin 1000 de mașini în jumate de oră, n-ai ce face. Am renunțat la formularul pentru DSP, a rămas doar formularul pentru Poliția de Frontieră. Mulți nu înțelegeau să-l completeze și erau asistați de polițiști. Sigur că au fost minusuri, mai degrabă lipsa de anticipare. Dovadă că s-a pensionat șeful Poliției de Frontieră“, a mai spus Orban la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel