Oraşul italian care INTERZICE turiştilor folosirea aplicaţiei Google Maps

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un oraş situat pe o insulă din Italia le recomandă turiştilor să nu folosească serviciul Google Maps după primirea a 144 de apeluri de urgenţă în ultimii doi ani din partea şoferilor şi a excursioniştilor care s-au rătăcit, relatează UPI.

Primarul Salvatore Corrias din comuna Baunei, situată în provincia Ogliastra de pe insula Sardinia, a declarat că sunt instalate indicatoare pe drumuri, în limbile italiană şi engleză, prin care turiştii sunt avertizaţi să nu utilizeze serviciul de cartografiere dezvoltat de compania americană Google. ''Nu urmaţi direcţiile indicate de Google Maps", este mesajul scris pe indicatoare.

Corrias a declarat că departamentul de pompieri a primit 144 de apeluri de urgenţă în ultimii doi ani de la şoferi şi excursionişti care au rămas izolaţi sau s-au rătăcit din cauza unor indicaţii eronate primite în timp ce căutau plaje ''ascunse''.

''Prea multe autoturisme sedan şi hatchback rămân blocate pe drumuri imposibil de parcurs - uneori şi autovehicule de teren. Totul din cauza Google Maps, ale cărui instrucţiuni sunt de multe ori înşelătoare pe drumurile noastre'', a declarat Corrias pentru CNN.

Edilul a declarat că în cel mai recent incident au fost implicaţi doi turişti al căror autoturism Porsche a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă din regiunea muntoasă Supramonte. Cei doi încercau să găsească unele dintre faimoasele golfuri cu nisip alb din regiune când serviciul prin GPS i-a îndepărtat de drum.

Primarul a afirmat că autorităţile au contactat Google Maps pentru corectarea erorilor, însă până la remedierea problemelor el recomandă folosirea hărţilor fizice.

Google Maps investighează această situaţie, a declarat un reprezentat al companiei, conform UPI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel