Orașul din Spania care devine o insulă românească: Unul din cinci locuitori din Guissona provine din România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În Guissona, un orășel din regiunea La Segarra (Lleida), unul din cinci locuitori sunt imigranți români. Ieri, orașul a primit vizita consulului general al României la Barcelona, Manuel Pleșa.

Consulul general al României la Barcelona, Manuel Pleșa, a vizitat ieri Guissona pentru a afla cum trăiește comunitatea sa în acest oraș, unul dintre orașele cu cel mai mare procent de rezidenți români din Catalonia: 1.330, adică unul din cinci locuitori ai acestui oraș cu mai puțin de 7.000 de locuitori.

Oameni din 48 de țări locuiesc împreună în acest oraș, cu un procent mare de cetățeni din țările din Est.

Unul din cinci locuitori din Guissona provine din România

 

Pleșa și-a exprimat recunoștința față de populație "pentru cât de bine s-au integrat compatrioții mei". Împreună cu primarul Jaume Ars, a discutat despre înfrățirea cu zona Maramureșului.

Nevoia de forță de muncă în industria sectorului primar din Lleida, locuri de muncă pe care mulți cetățeni nu doresc să le facă, explică sosirea imigrației aici. De fapt, orașul a jucat un rol important în timpul pandemiei, își amintesc localnicii, deoarece cooperativa sa alimentară nu a încetat să producă nici măcar în cele mai grele săptămâni din 2020, când abatorul a continuat să funcționeze la capacitate maximă pentru a nu epuiza magazinele de carne.

Citește mai departe:

Ambasada României în Spania, anunț important pentru români: Consulat itinerant în Insulele Canare

 

Peste 300 de cetățeni români rezidenți în Insulele Canare au solicitat până la acest moment programare pentru Consulatul itinerant pe care Consulatul General îl va organiza în arhipelag în luna octombrie.  Ambasadei României în Spania, anunț important pentru români: 

În perioada 22-29 octombrie 2022, o echipă a Consulatului General al României la Madrid se va deplasa în Insulele Canare (Tenerife și Gran Canaria) pentru a furniza servicii și asistență consulară cetățenilor români aflați în zonă. Potrivit unui mesaj al Ambasadei României în Spania, până în prezent s-au programat peste 300 de români. Consulatul itinerant va funcționa exclusiv pe baza programărilor prealabile. Programările pot fi solicitate până la data de 10 octombrie 2022. 

"Peste 300 de cetățeni români rezidenți în Insulele Canare au solicitat până la acest moment programare pentru Consulatul itinerant pe care #CGMadrid îl va organiza în arhipelag în luna octombrie.

Reamintim celor interesați că în perioada 22-29 octombrie 2022, o echipă a Consulatului General al României la Madrid se va deplasa în Insulele Canare (Tenerife și Gran Canaria) pentru a furniza servicii și asistență consulară cetățenilor români aflați în zonă.

-> 22 - 25 octombrie 2022 - Tenerife. Locația: CENTRO DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA Y CONVIVENCIA (fosta Escuela Superior de Seguridad)Calle Beneharo, Las Nieves, Adeje - Tenerife

-> 27 - 29 octombrie 2022 - Gran Canaria. Locația: CONSULATUL ONORIFIC AL ROMÂNIEI ÎN INSULELE CANARECalle Alférez Quintana Suarez, n. 18, Telde - Las Palmas Consulatul itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor prealabile.

Programările pot fi solicitate până la data de 10 octombrie 2022, prin completarea formularului electronic următor: https://forms.gle/KgDeHLoYW7ug2Wj98.

Vezi mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel