Orașul din Europa care trăiește încă în 2018. Revelionul, SĂRBĂTORIT în AUGUST

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Totul a început la finalul anului 1993. 

Locuitorii din Berchules, un orășel din regiunea andaluză Alpujarras, Spania, trăiesc încă în 2018. De 25 de ani, ei celebrează trecerea în Anul Nou în primul weekend din luna august.

În anul 1993, oamenii se pregăteau pentru trecerea în noul an, când orășelul a rămas fără curent electric.

„Era 11 seara. Înainte de ora 20.00, toate luminile din localitate s-au stins. Am luat cina la lumina lumânării, iar ore la rând am ascultat muzică la un radio pe baterii pe care părinții mei l-au adus din Germania. Nu eram obișnuiți să ascultăm radio, pentru că ne uita mereu la televizor. Însă în acea noapte, a fost foarte util", a povestit Ismael Padilla Gervilla, actualul primar din Berchules, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și Spania. Alegeri ANTICIPATE. Guvernul a decis data scrutinului

A doua zi, defecțiunea a fost repalată, însă începutul de 1994 a început rău, întrucât localnicii au descoperit că respectiva companie de electricitate ar fi furat banii oamenilor, informează BBC News.

„Am decis să așteptăm până în august (n.r – pentru a celebra intrarea în noul an), pentru ca barurile, restaurantele, magazinele și cluburile să se recupereze după furtuna din 31 decembrie, dar și să putem profita de pe urma turismului. A fost un succes răsunător, astfel că am decis să păstrăm această dată", a mai spus primarul.

Situat la 1,319 metri deasupra nivelului mării, la poalele muntelui Sierra Nevada, Berchules nu este un loc foarte accesibil. Chiar și așa, în 2018, 10.000 de persoane au celebrat Revelionul în august 2018. Pregătirile încep din luna ianuarie.

Citește și Shakira, probleme cu legea în Spania

Înainte de miezul nopții, oamenii se adună în cele două piețe din oraș, unde ciocnesc șampanie, în timp ce din cer pică zăpadă artificială. Oamenii cântă colinde de Crăciun și dansează toată noaptea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel