Opoziția contestă nominalizarea Rovanei Plumb: "Nu e dorită de nimeni. Dăncilă ştie asta"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Eugen Tomac a declarat că Viorica Dăncilă ştie că Rovana Plumb are şanse minime fie comisar european. Liderul PMP a precizat că grupurile politice din Parlamentul European „o vor trimite la plimbare” pe Plumb şi poate atunci, în al doisprezecelea ceas, premierul o va propune pe Luminiţa Odobescu.

„Cu neruşinare fără margini, Dăncilă vine şi ne cere s-o votam pe Plumb la Bruxelles pentru funcţia de comisar. Mă întreb cât tupeu poţi avea să ceri, de dragul unui „patriotism" mimat, să votezi pentru o persoană mediocră, care va face de râs milioane de români şi o întreagă ţară în faţa întregii Europe. Dăncilă ştie că Plumb, chiar şi nominalizată, are şanse minime de a ajunge comisar. Motivul e simplu, Rovana Plumb nu este dorită de nimeni în această poziţie. În primul rând, nu o vrea viitorul Preşedinte al Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, care i-a spus direct acest lucru, la Bruxelles, premierului autist al României. Dăncilă, în loc sa vină cu o altă propunere, a insistat pe nominalizarea lui Plumb", a scris Eugen Tomac, marţi, pe Facebook.

Preşedintele a adăugat că atunci când Parlamentul European o va respinge pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european poate atunci Viorica Dăncilă o va propune pe Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE.

„În aceste condiţii, jocul se mută în Parlamentul European, unde grupurile politice, cel mai probabil, o vor trimite la plimbare pe Rovana Plumb. Atunci abia va înţelege şi Dancilă că jocul e închis. Şi, poate, măcar în ceasul al doisprezecelea, o va propune pe Odobescu. E singura soluţie pentru ca prim-ministrul României să depăşească un moment jenant pe care chiar ea l-a creat la Bruxelles", a completat Tomac.

Liderul PMP a mai spus că profilul Rovanei Plumb este al unui politician mediocru, precizând că în perioada în care era ministru pentru Fonduri Europene, România a avut cea mai mică rată de absorbţie.

„Rovana Plumb de la PSD are profilul unui politician mediocru. În timpul mandatului acesteia de ministru pentru fonduri europene, România a avut cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor europene din Uniunea Europeană. În timpul cât aceasta a fost ministru, nu am reuşit să contractăm nicio sumă pentru construirea de autostrăzi sau modernizarea căilor ferate. În schimb, mintea îngustă a lui Dăncilă o vede drept cea mai potrivită pentru funcţia de comisar european, adică de ministru al transporturilor în guvernul Uniunii Europene", a explicat Eugen Tomac.

Acesta a mai afirmat că „nu este destul că Dragnea ne-a lăsat o nulitate în fruntea Guvernului, PSD vrea să exporte acelaşi model şi la Bruxelles. În concluzie, şansele ca Plumb să ajungă comisar sunt tot mai mici. Păcat că prăbuşirea şanselor candidatului propus de Guvern va afecta din nou imaginea României".

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va anunţa, marţi, componenţa Colegiului comisarilor europeni. Rovana Plumb este propunerea României pentru funcţia de comisar european, propunere acceptată de preşedintele CE.

Ursula von der Leyen va anunţa şi portofoliile pentru comisarii europeni. Aceştia urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit publicaţiei Le Monde, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel