Operaţiunea "Badanti fantasma". Douăzeci de menajere şi îngrijitoare au înşelat Fiscul din Italia

Andreea Cosma |
Data publicării:

Douăzeci de femei care au eludat fiscul cu peste un milion de euro de venituri nedeclarate au fost identificate de către Garda Finaciară din Orvieto ca parte a operațiunii "Badanti fantasma" (îngrijitoare fantomă), scrie Il Messaggero.

Verificările efectuate de agenţi pentru anii fiscali 2013-2017 au constatat că mai multe îngrijitoare străine care lucrau ca menajere sau îngrijitoare de bătrăni au 'evitat' să plătească impozitul la stat.

Lucrătoarele proveneau în principal din Moldova, Ucraina și România.

În baza informațiilor colectate din bazele de date și din controalelor efectuate, agenţii Gărzii Financiare au constatau că menajerele, angajate cu contracte de muncă legale, nu au prezentat declarația fiscală relativă fiscală autorităților fiscale italiene, în ciuda faptului că au primit de la angajatorii lor indemnizații anuale de muncă mai mari decât cele prevăzute pentru această obligație.

Citeşte şi: Italia. Român complice la o CRIMĂ. Au LEGAT victima de pat (VIDEO)

De asemenea, agenţii din Orvieto au constatat că badantele care au resedinţa de ani de zile în Italia au dezvoltat o poziție de contribuție pentru pensii și au beneficiat de servicii medicale asigurate de serviciul național de sănătate gratuit, într-un mod nejustificat, având în vedere nulitatea declarată.

Citeşte şi: Italia: Autocar cu ROMÂNI, accident MORTAL. MAE, reacție oficială

Pozițiile lor au fost raportate către Autoritatea Financiară pentru recuperarea sumei colectate. Sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare pentru a se verifica dacă cetățenii străini au beneficiat de alte beneficii plătite de bugetul național și de autoritățile locale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel