Operațiune de amploare în Italia. Român, săltat de carabinierii care s-au deghizat în preoți catolici, după un furt neobișnuit

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Toți credincioșii catolici români sunt așteptați în această duminică, la Lissone, să asculte prima slujbă în limba română
Italia. Toți credincioșii catolici români sunt așteptați în această duminică, la Lissone, să asculte prima slujbă în limba română

Un român a fost prins după ce a furat tablouri în valoare de 35 000 euro. Dar asta nu este tot. Acesta a fost capturat după ce carabinierii s-au deghizat în preoți catolici pentru a-i putea supraveghea activitatea. 

La 25 august, potrivit unor surse de anchetă, bărbatul de 40 de ani ar fi ajuns la Gabicce cu o dubă cu numere de înmatriculare românești pentru a livra câteva tablouri furate unui contact local. Pentru că aveau informații despre predarea tablourilor furate în fața unui bar din Gabicce, carabinierii l-au așteptat în zonă, îmbrăcați în haine catolice, pentru a nu atrage atenția.

Toate tablourile erau împachetate, gata de livrare. Dar în timp ce românul bea o cafea în așteptarea contactului său, a fost oprit de carabinieri.

În interiorul foliilor negre se aflau până la 16 pânze furate din casa unei doamne din San Giovanni in Marignano și care au fost evaluate la aproximativ 35.000 de euro

Furtul a avut loc pe data de 10 august, atunci când hoții au pătruns în casă spargând o fereastră. Din interior au fost furate seturi de tacâmuri, fețe de masă, sfeșnice, alte obiecte valoroase dar și picturi. Printre picturi se numărau și opere ale lui Esposito și Yehya care înfățișează marinari și țărani, vaze de flori și o Madonă.

Ieri dimineață a fost validată propunerea de arest preventiv în instanța din Pesaro. Oamenii legii au descoperit că hoțul a fugit cu picturile în România, iar acolo le-ar fi dat unei cunoștințe cu ideea de a le aduce înapoi în Italia, unde un alt personaj ar trebui să le vândă.

Arestarea a fost validată, iar bărbatul de 40 de ani va rămâne în închisoare. Bărbatul riscă de la 2 la 8 ani de închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel