Olguța Vasilescu îl atacă pe Ludovic Orban: „Ați mers ca fraierii și ați votat dupa lozinci?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru al Muncii Olguța Vasilescu a declarat că Ludovic Orban a anunțat astăzi că nu vor fi mărite alocațiile și salariile în învățământ, iar electoratul a fost păcălit de „lozincile” PNL și le înghite în continuare „pe nemestecate”.

„Premierul Orban tocmai a declarat că nu va mări alocațiile copiilor și nici salariile din învățământ, de la 1 septembrie 2020, așa cum era prevăzut într-un act normativ emis de guvernul PSD! Brusc, pe paginile hastagistilor, apar comentarii de genul «toți sunt la fel», «de 30 de ani avem aceeași clasa politică», etc. Nu ar fi mai simplu sa recunoașteti că ați mers ca fraierii și ati votat dupa lozinci? Nu toți sunt la fel! PSD a avut bani să facă tot ce a promis și nu s-a împrumutat așa cum o face acum PNL, într-un ritm de a dat peste cap orice țintă de deficit. Datoria publică nu a crescut pe vremea PSD, ci a scăzut!", a scris Lia Olguța Vasilescu, luni, pe Facebook.

Ea a adăugat că PSD a avut proiecte concrete pentru țară, spre deosebire de PNL.

„O spune Eurostat, nu noi! Am avut bani sa deschidem 16.000 de șantiere în toata țara, am început niște proiecte de autostrăzi și am continuat altele, am construit sistem de irigații pentru peste un milion si jumătate de ha de teren agricol, am dezvoltat programe de susținere a antreprenoriatului si fermierilor, am crescut anual veniturile românilor", a completat deputatul PSD.

Social-democratul a mai acuzat că liberalii au stopat anumite măsuri, iar unele programe sprijinite de stat au fost stopate.

„PNL ce a făcut pentru voi? Că programele susținute de stat le-au stopat, autostrăzile stagnează, bani în plus în buzunare nu aveți, ba dimpotriva, vă scade puterea de cumpărare prin creșterea accelerată a prețurilor... Continuă să vă livreze lozinci și unii le înghițiți pe nemestecate! Zilnic vă mai dă dreapta câte o smetie și voi ziceți că așa e normal, că din cauza PSD începeți să o duceți mai prost! Pai, nu mai guvernează PSD, dragilor! Când vă treziți? Noi, PSD, suntem bine! Mulțumim de întrebare și urările din trecut! Dar voi cum o mai duceți?", a conchis Vasilescu.

Reacția social-democratului vine în contextul în care Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel