Olanda. Prostituată româncă și alte două femei, ucise cu sălbăticie: Mirela a fost tranșată și împrăștiată în 16 saci de gunoi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Instanța l-a condamnat pe Sjonny W. la 191 ani și 11 luni de închisoare și tratament psihiatric obligatoriu pentru moartea a trei femei. Este vorba despre trei prostituate, între care și o româncă de 30 de ani, Mirela Moș.

Curtea de apel din Amsterdam l-a condamnat pe Sjonny W. la 19 ani și 11 luni de închisoare cu tratament psihiatric obligatoriu suplimentar pentru uciderea a trei femei. Instanța a considerat că s-a dovedit că bărbatul de 48 de ani din Amsterdam este responsabil pentru moartea Mirelei Mos (30 de ani), alui Monique Roossien (26 de ani) și a Sabrinei Oosterbeek (30 de ani), relatează NOS. Anterior, instanța a considerat dovedit doar rolul său în moartea prostituatei românce.

Instanța a descris acțiunile lui W. ca fiind "oribile, inumane și lipsite de respect". El a atacat "trei femei tinere vulnerabile, toate trei lucrând ca prostituate, cu toate trei a făcut sex și de toate trei a scăpat". Sentința este egală cu cea cerută de procuror.

 

Trei prostituate, între care o româncă, ucise cu sălbăticie

 

În urmă cu doi ani, W. a fost găsit vinovat doar de moartea lui Moș în 2004 și condamnat la 14 ani și cinci luni de închisoare cu tratament psihiatric. Instanța a decis atunci că nu existau probe suficiente pentru a-l condamna pe bărbat pentru moartea lui Roosien și Oosterbeek în 2003 și, respectiv, 2017. Procurorul a făcut apel. 

Instanța a hotărât că există numeroase dovezi că Sjonny W. este într-adevăr responsabil pentru moartea celor trei femei, care erau tinere, dar în același timp foarte vulnerabile, deoarece erau dependente de droguri. Făceau sex în schimbul banilor sau al drogurilor.

Cadavrul lui Moș a fost găsit tăiat în bucăți și băgat în 16 saci de gunoi în Amsterdam-Zuidoost în 2004. Autoritățile au găsit ADN-ul lui W. într-unul dintre acești saci. 

 

Mirela a fost tranșată și împrăștiată în 16 saci de gunoi

 

Cadavrul lui Roossien a fost găsit în 2003 la Uitdammerdijk, pe IJmeer. ADN-ul lui Monique Roossien a fost găsit în mașina Mirelei Moș. Acest fapt a fost crucial pentru instanță: Sjonny W. a fost văzut în mașina ei cu saci de gunoi, după ce Moș a dispărut. Iar Monique Roossien nu fusese niciodată în mașina lui Moș. Concluzia instanței este că: transferul ADN-ului lui Monique Roossien în mașina Mirelei Moș a fost cauzat de Sjonny W. Potrivit Curții, Sjonny W. nu a putut prezenta nicio alternativă plauzibilă.

Oosterbeek a dispărut în 2017, după ce l-a vizitat pe W. Corpul ei nu a fost găsit niciodată, dar instanța a stabilit anterior că este probabil ca aceasta să nu mai fie în viață. Instanța a considerat puțin probabil ca aceasta să fi dispărut din proprie inițiativă, să fi murit din cauze naturale sau să se fi sinucis.

Curtea de Apel l-a criticat pe W. pentru că nu a dezvăluit ce s-a întâmplat cu Oosterbeek. "Rudele ei nu au putut să-și ia rămas bun. Acest lucru este dificil pentru toată lumea".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel