Oficiali din Ministerul Economiei propun redeschiderea teraselor din 16 mai

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Miniștrii turismului din Uniunea Europeană au căutat împreună soluții pentru sezonul estival. În România, oficialii din Ministerul Economiei propun redeschiderea teraselor din 16 mai, de când vom avea din nou voie să plecăm în excursii.

Guvernul nu a luat încă o decizie, în privința pașaportului de sănătate, propus de greci, și nici nu avem recomandări despre cum ar trebui să se desfășoare călătoria cu avionul. Se caută soluții și pentru cei un sfert de milion de români care și-au plătit deja vacanțe în străinătate. Agențiile sunt obligate să returneze sumele, dacă sejurul se anulează, însa unele declară că nu mai au acești bani.

După ce se va încheia starea de urgență, am putea călători din nou în interiorul țării. Autoritățile intenționează pe baza datelor pe care le au acum să deschidă hotelurile și pensiunile.

„Dacă vom fi pregătiți împreună cu colegii noștri din privat și legislația ne va permite, cred că toată lumea se va bucura să avem terase dechise din 16 mai. Terase din centurl vechi nu contează, noi ne gândim la terase în aer liber. În prima fază sa deschidem terase și locații cu aer liber și să vedem treptat”, a spus Răzvan Pîrjol, secretar de stat ministerul economiei, potrivit Știrile PRO TV.

Propunerea Ministerului Economiei trebuie avizată și de experții în sănătate publică. Răspunsul final îl vom afla în câteva zile. În privința hotelurilor sejurul se va face în condiții de pandemie.

Aproape un sfert de milion de români au plătit deja avansuri pentru concedii în străinătate. Legea spune că pot cere banii înapoi în circumstanțe "inevitabile și extraordinare" cum ar fi pandemia Covid. Doar că agențiile au folosit avansurile ca să achite camerele de hotel și zborurile. Spun că banii sunt blocați peste hotare și n-au de unde să-i dea înapoi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel