Șoferul român care a intrat cu 115 km/h fără frână în zeci de mașini a aflat concluziile anchetei

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Șoferul român care a provocat gravul accident de circulație din 2015, de la stația de taxare de pe o autostradă din Franța a aflat rezultatul anchetei. 

În luna octombrie a anului 2015, un șofer român a intrat cu camionul cu 115 km/h în nu mai puțin de 14 autovehicule ai căror șoferi așteptau la coadă să plătească trecerea, la o taxare de pe autostradă. Miraculos, având în vedere proporțiile și imaginile apocaliptice după accident, a  murit doar o singură persoană, însă ceilalți au fost grav răniți.

Șoferul român a fost rănit ușor, însă colegul său de pe scaunul din dreapta a fost luat de elicopter în stare foarte gravă. După aproximativ trei ani de la accident au sosit și rezultatele oficiale ale expertizelor tehnice efectuate în Franța.

Șoferul român a evitat o catastrofă și mai mare 

Concluzia este că șoferul român nu a avut nici un fel de vină, el neconsumând alcool sau alte substanțe interzise, iar mașina avea verificarea tehnică realizată la zi. Experții francezi au descoperit că frânele camionului au fost supuse unei frecări de două ori mai mari decât ar fi trebuit în mod normal, astfel că frânele s-au defectat. 

Șoferul român a evitat o catastrofă chiar mai mare pentru că a ales să intre într-o zonă în care erau cele mai puține mașini din zonă. De altfel el a circulat fărâ frâne câțiva kilometri claxonând și avertizând pe toți că a rămas  fără frâne. 

Când a ajuns la stația de taxare de la Saint Isidore, nu a mai avut ce să facă. Singura opțiune a sa a fost să aleagă zona în care erau cei mai puțini oameni. Accidentul a fost unul cumplit, prezentat pe canalele de știri din întreaga lume. 

De asemenea, anchetatorii au stabilit că stația de taxare este amplasată foarte prost, în capătul unei zone de înclinare de 6%, ceea ce face frânarea foarte dificilă. Autoturismele vin cu viteză foarte mare iar gradul mare de înclinare face ca frânarea să fie foarte dificilă.

Iată imagini de la accident: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel