Șofer român acuzat de uciderea violentă a două femei în Germania și Austria. Detalii excepționale din proces

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procesul românului Cătălin C., găsit vinovat deja de uciderea unei tinere în Germania și care își aștepta pedeapsa pentru o altă crimă sadică, în Austria, a fost amânat de instanța tiroleză pe fondul pandemiei de coronavirus.

Cătălin C., un șofer de TIR de 43 de ani, a recunoscut că a ucis-o pe Carolin G, o tânără de 27 de ani din orașul Endingen, pentru că era beat și suferea de depresie. Detaliile despre crimă sunt șocante. Bărbatul, care era căsătorit și avea copii, a mărturisit la Tribunalul din Freiburg că a lovit-o mortal, cu o sticlă, pe tânăra germană, în timp ce femeia făcea jogging.

Tribunalul din Freiburg l-a condamnat la închisoare pe viață pe tânărul român, care a recunoscut că a lovit-o mortal pe femeia de 27 de ani, cu „o sticlă de şnaps”, fără să recunoască însă acuzaţia de viol. „Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. Aveam o agresiune în mine, dar nicio motivaţie sexuală”, a declarat el într-o scrisoare citită de avocatul său în şedinţă. „Şocat” de propriul gest, el a declarat că era „beat” şi „deprimat” la momentul faptelor, potrivit krone.at.

Citește și: Germania. Șoferul ROMÂN de TIR care a ÎNGROZIT lumea cu CRIMELE sale, CONDAMNAT definitiv

Cătălin C. a fost, de asemenea, suspectat că a violat-o şi ucis-o, în ianuarie 2014, pe Lucile K. Tânăra de 20 de ani a fost găsită moartă pe malul râului Inn, în orașul Kufstein din Tirolul austriac având mai multe lovituri în cap. Autoritățile austriece au anunţat apoi că cele două crime sunt legate de un mod de operare identic şi de aceleaşi urme de ADN prelevate de la locul celor două crime, comise la 400 de kilometri distanţă. Mai mult, arma crimei - o tijă de ridicare a camioanelor - a fost recuperată de scafandri din apele Inn-ului.

 Curtea Regională din Freiburg l-a condamnat condamnat la închisoare pe viață la 22 decembrie 2017. Înainte de a ajunge după gratii, Cătălin mărturisise unui psiholog criminalist german că a omorât-o și pe Lucile. Totuși, bărbatul nu a fost judecat și condamnat atunci și penru această crimă. Avocații săi au obinul în instanță amânarea prcesului în cazul crimei asupra lui Lucile pentru o dată ulterioară, care a fost stabilită pentru 24 martie 2020.

Însă, din cauza pandemiei de coronavirus, Curtea regională din Innsbruck a decis amânarea procesului șoferului Român Cătălin C pentru asasinarea studentei Lucile K., având în vedere pandemia de coronavirus și măsurile de securitate adoptate, procesul a fost amânat pentru 9 iunie, potrivit krone.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel