Octavian Hoandră, RĂZBOI cu Raed Arafat: Bucurați-vă, domnule, de înfrângerea noastră

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Facebook
Foto Facebook

"Sunt doar câteva zile de când Parlamentul austriac a votat legea prin care se anulează interdicția fumatului în localuri/spații publice. (...) Orice s-ar spune, când politicienii unei țări își "permit" să se gândească la libertatea de a alege a cetățenilor, (căci DOAR cetățenii au dreptul să aleagă!), subiectul trebuie abordat", precizează jurnalistul Octavian Hoandră.

"Nu am să reiau aici argumentele fumătorilor, care, ca niște cetățeni ai României ce se află, consideră că au, și ei, dreptul de a se bucura de libertatea propriile spații, cafenele, restaurante unde să poată fuma. Acest drept li s a încălcat flagrant în multe țări. Pentru un timp, însă. Iată că încet, încet, ieșind de sub valul de populism al unor politicieni și oameni din administrație, în continuă goană după voturi și imagine, națiunile încep să se trezească. Într-o lume în care s a permis eutanasierea, consumul de droguri, căsătoriile homosexuale și alte asemenea, a interzice fumătorilor dreptul la spațiul public începe de se vadă ca un atac clar, nu la fumat în sine, ci la omul fumător. Un om ca și ceilalți, care nu și a propus niciodată să între cu forța și să fumeze în spațiile pentru nefumători.

O altă împărțire în buni și răi

Am fost mirat, încă de la lansarea legii antifumatorilor (căci nu e o lege împotriva fumatului!), de răutatea și agresivitatea cu care ea a fost impusă. O altă împărțire în buni și răi, făcută cu rapacitate, ură și cu acea bucurie a învingătorului, - nefumătorul - inexplicabilă pentru mine. Sunt și fumătorii oameni, au și ei drepturi, plătesc și ei taxe. Și sunt vreo cinci milioane...

M-am mirat (vorba vine!), când mai marele peste licitațiile de salvari și căutătorul fără succes al avioanelor prăbușite, #MareleArafat, a simțit nevoia să incrimineze și amaratele de țigări electronice (despre care s au pronunțat aproape toate instituțiile medicale din Europa afirmând că ar fi cu 90% mai puțin nocive decât țigările clasice!) într o ieșire la TV.

Am pus, și eu, subiectul în dezbatere

Drept care, vinerea trecută am pus, și eu, subiectul în dezbatere, la "Realitatea românească", împreună cu câțiva dintre cei mai cunoscuți ziariști de presă scrisă: Florian Bichir, Bogdan Comaroni, Mihai Belu, Nicolas Don. Urmarea? Același domn Arafat, care se ocupă cu salvări, și mașini, și oameni -, sub mai toate guvernările, ofuscat, a scris pe Fbook (unde altundeva?), că ne reclamă la CNA. Probabil că s a votat vreo lege conform căreia subiectul "fumat" e exclus de pe lista dezbaterilor, sau fumătorii nu mai au voie în dezbateri publice. Așa o fi, dar nici măcar nu m am amuzat., așa cum fac de obicei când devin ținta agresivității vreunui "atoatestiutor" de pă Fbook, sau alte spații, în care prostia umană se manifestă cel mai plenar.

Învingătorii nu mă atrag, iar dintre toate mentalitățile, rapacitatea îmi este cea mai departe. Admir victoria numai că efect al unei vocații. A nu voi să te impui celuilalt, a nu te bucura de înfrângerea lui." Zice atât de frumos-uman, Livius Ciocârlie... Și îmi dau seama că sunt, cu siguranță prea mulți, mult prea mulți astfel de învingători. Cei care au reușit să învingă absolut totul și pe toți care nu sunt în acord cu ei, în viață. Și cum România nu mai are probleme, totul fiind rezolvat, de la spitale, medicamente, asistență medicală de urgență și până la autostrăzi, a mai rămas doar lupta împotriva fumătorilor. În care, cred, ar fi mai simplu să fie împușcăți fumătorii. Sau, poate, eutanasiați, pentru că nu mai e loc sub soare pentru ei. Austriecii, cât ar fi ei de umani și omenosi, nu ne pot primi pe toți. Iar domnul Arafat și alți eroi ai luptei împotriva fumătorilor vor mai primi încă o medalie și poate se vor eterniza în funcțiile lor, pornind alte și alte războaie, întotdeauna luptând vasnic să i apere pe cei buni, de pegra celor răi...

Bucurați-vă, domnule Arafat, deci, dumneavoastră și alții ca dvs., de înfrângerea noastră, niște bieți oameni vinovați că suntem fumători. Poate reușiți și interzicerea subiectului despre drepturile omului (care poate fi și fumător), în dezbateri publice. Până atunci, eu, umil fumător sub vremi, vă salut pe dvs, #preacorectulArafat, "cu dragoste" și multă silă...", scrie Octavian Hoandră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel