Oana Stănciulescu: Astăzi, în România, s-a mai întâmplat o minune!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

La Ateneul Român a avut loc, luni seara, concertul caritabil în favoarea lui Vintilă Mihăilescu, antropolog şi om de cultură.

Jurnalista Oana Stănciulescu a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie impresionantă cu zeci de oameni care așteptau la o coadă care se întindea până pe trotuar ca să intre la concertul caritabil de la Ateneul Român.

"În ultimii 30 de ani am stat la tot felul de cozi. Nu o să uit niciodată coada care se formase pe un km, în fața sediul PNTCD, unde românii stăteau împietriți să-și ia rămas bun de la Corneliu Coposu, nu o să uit că am stat să-l așteptăm pe Regele Mihai, am stat să-l vedem pe Regele Mihai, și mai apoi am stat ore în șir la coadă să ne luăm rămas bun de la Regele nostru. De o vreme, tinerii stau la cozi infernale pentru a pleca din țară, la studii în străinătate. Am stat la cozi să-l vedem pe Mick Jagger, pe Nadia.... Avem o istorie lungă în ceea ce privește cozile.

În această seara am stat, în premieră, la coadă pentru un concert caritabil. Este o lecție de solidaritate pe care trebuie să o popularizăm, este un exemplu pe care l-au dat sutele de concetățeni care au umplut până la refuz splendida sală a Ateneului Român din solidaritate, dar și cei în jur de 30 de artiști care au cântat pro bono la acest concert. La final, cei de pe scenă îi aplaudau pe cei din sală, iar spectatorii nu s-au oprit din urale minute bune, arătându-și astfel recunoștința pentru artiștii care și-au luat din timpul lor liber, care s-au întors din vacanță pentru acest concert pentru care nu au cerut niciun ban. Mi s-a părut că astăzi, în România, a mai avut loc o minune. Au făcut posibil acest lucru dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, deţinătorul viorii Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, soprana Oana Andra, prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti şi tenorul George Vîrban",  spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Iată fotografia:

(w670)

Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat, în septembrie 2018, cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel