O româncă dezvăluie cum funcționează educația copilului în Coreea de Sud: „De la șase luni încep pregătirile de grădiniță”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă dezvăluie cum funcționează educația copilului în Coreea de Sud: „De la șase luni încep pregătirile de grădiniță” / Foto: TikTok
O româncă dezvăluie cum funcționează educația copilului în Coreea de Sud: „De la șase luni încep pregătirile de grădiniță” / Foto: TikTok

O mamă româncă stabilită în Coreea de Sud dezvăluie detalii interesante despre sistemul educațional pentru copii în această țară asiatică.

În Coreea de Sud, pregătirile pentru școală încep devreme, iar accesul la grădiniță este facilitat încă de la vârste fragede.

De la vârsta de șase luni, părinții încep pregătirea copiilor pentru grădiniță, iar la un an, mulți copii sunt deja înscriși la instituțiile de învățământ preșcolar.

„De la șase luni încep pregătirile înainte de grădiniță, iar la un an copilul deja merge la grădiniță. Dar există și copii care poate nu sunt pregătiți de grădiniță și încă mai stau acasă, în funcție de alegerea fiecărui părinte. Înscrierea se face de la șase luni la trei ani.

În Coreea îți poți duce copilul la grădiniță cu supraveghere video de acasă. În acest loc mămicile scapă de stres, se întâlnesc cu alte mămici și de asemenea, copilul poate socializa cu alți bebeluși de vârsta lui.”, spune Park Alina pe TikTok. 

 

Cât costă și cum se desfășoară aceste cursuri

 

Unul dintre aspectele remarcabile ale educației timpurii în Coreea de Sud este accentul pus pe dezvoltarea copilului într-un mod holistic. Un exemplu este centrul cultural pentru bebeluși, unde aceștia sunt expuși la diferite activități menite să le stimuleze cele cinci simțuri importante.

„Aici îți ajuți copilul să se dezvolte mult mai ușor și îi poți testa cele cinci simțuri importante. Acest curs durează 40 de minute și costă în jur de 300 de lei pe lună pentru trei cursuri pe săptămână. Ai totul inclus, jucării, hăinuțe și mâncare. În felul acesta se poate distra și părintele și copilul. Chiar dacă bebelușii sunt micuți, ei înțeleg, așa că îmi place foarte mult că doamna profesoară se ocupă de fiecare copil în parte. Merge la fiecare și le testează reflexele.

La intrarea în clasă, chiar dacă sunt bebeluși, cadrele didactice trebuie să fie salutate cu respect, aplecându-se în fața lor și la rândul lor, ele se apleacă în fața copiilor. O regulă a învățământului în Coreea și nu doar a învățământului, ci și în viața de zi cu zi este să saluți cu respect.

Chiar dacă au o vârstă foarte fragedă, la aceste cursuri, bebelușii învață și taekwondo, pentru că majoritatea copiilor din Coreea practică acest sport pentru autoapărare. Este alegerea fiecărui părinte ce dorește să facă pentru copilul lui.”, explică o româncă mutată în Coreea de Sud alături de soțul ei coreean. ”, mai explică românca.

 

„Are doar opt luni și deja se ridică în piciorușe”

 

Alina mai relatează progrese remarcabile observate la fiica sa în urma participării la aceste cursuri.

„La șase luni începe perioada în care copilul dumneavoastră își dorește să descopere tot mai multe. Când am dus-o pe cea mică la cursuri, a învățat să zică „mama” și „tata”, să danseze și să bată din palme. Are doar opt luni și deja se ridică în piciorușe și face câțiva pași. 

Centrul cultural în Coreea pentru bebeluși este foarte important pentru că ei se dezvoltă foarte mult înainte de a merge la grădiniță. Copilul se va dezvolta mult mai frumos atunci când se joacă și cu ceilalți copii, adică învață să comunice cu alți copii, nu păstrează jucăriile doar pentru ei și este mult mai comod și pentru mămici pentru că pot discuta și ele la rândul lor cu alți părinți.”, încheie românca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel