O româncă, desemnată în funcția de purtător de cuvânt adjunct al Comisiei Europene

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a desemnat-o pe Dana Spinant în funcția de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european, se arată într-un comunicat al instituției europene, potrivit site-ului Politico.

Președintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a desemnat-o pe Dana Spinant în funcția de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european, se arată într-un comunicat al instituției europene, potrivit de site-ului Politico.

Eric Mamer, un oficial francez de rang înalt, a fost desemnat în funcția de purtător de cuvânt principal al Comisiei Europene, iar germanul Jens Flosdorff va ocupa poziția de Consilier Executiv pentru Comunicare în Cabinetul președintelui Comisiei Europene.

Dana Spinant este actualmente director responsabil de buget, comunicare și afaceri generale în cadrul Directoratului General pentru Politică regională și urbană, un departament al Comisiei Europene care răspunde de politica UE privind dezvoltarea regiunilor și orașelor europene.

Anterior, Dana Spinant a condus o unitate responsabilă de migrația nereglementată (2015-2017) și de politica privind drogurile (2010-2014).

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinant a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la instituții media ca European Voice, EUobserver.com și diverse televiziuni din România.

Eric Mamer și Dana Spinant își vor începe mandatele în momentul în învestirii Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, fapt care potrivit Tratatelor UE ar trebui să se producă pe data de 1 noiembrie 2019, transmite Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel