O italiancă și-a lăsat, prin testament, toată averea câinilor fără stâpân din Milano

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O italiancă și-a lăsat toată averea câinilor fără stâpân din Milano. Aproape 350.000 de euro au ajuns la canisa municipală după moartea sa.

O femeie din Milano, decedată pe 4 noiembrie anul trecut, a lăsat aproape 350.000 de euro canisei municipale din Via Aquila. Donația, care reprezintă 90% din averea sa, va fi utilizată pentru întreținerea celor 150 de câini găzduiți acolo, scrie publicația Fanpage.it.

Femeia, care nu avea moștenitori, și-a scris testamentul, specificând: „Las adăpostului municipal din Milano o sumă egală cu 90% din sumele (numerar și investiții de orice natură) existente la instituțiile de credit la data morții mele”. Astfel, după decesul său, suma de 328.352 de euro a fost donată adăpostului din Via Aquila.

Consilierul municipal Elena Grandi a descris gestul ca fiind „de o frumusețe extremă” și a adăugat: „Este o gură de aer proaspăt, avem multe proiecte și o moștenire ca aceasta este foarte importantă. A avea mai multe resurse ne permite să oferim mai multe servicii și, de asemenea, cu o calitate mai înaltă”.

Banii vor fi folosiți pentru întreținerea câinilor din adăpost, în special pentru cei aparținând raselor considerate periculoase, care au șanse reduse de a fi adoptați și care își vor petrece probabil întreaga viață în adăpost.

Administrația locală a subliniat că dorește să respecte pe deplin dorințele femeii prin alocarea sumei către canisa municipală. 

Aceasta nu este prima dată când un astfel de gest generos se întâmplă în Milano. În 2019, o altă femeie a donat 900.000 de euro unui adăpost și trei asociații. Cu toate acestea, un al doilea testament a apărut ulterior, desemnând o singură moștenitoare, iar decizia finală privind dreptul la bani este încă în așteptarea unei hotărâri judecătorești, mai scrie sursa citată. 

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel