O italiancă s-a îndrăgostit iremediabil de România și a deschis o școală de dresaj pentru câini la Sibiu

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Deborah Faoro, italianca mutată în România (Sursa foto: Ora de Sibiu)
Deborah Faoro, italianca mutată în România (Sursa foto: Ora de Sibiu)

O tânără italiancă s-a îndrăgstit iremediabil de România și s-a mutat în țara noastră. Deborah Faoro este originară din Vigevano, regiunea Lombardia, și trăiește de mai mulți ani la Sibiu, unde împărtășește cu localnici pasiunea sa pentru dresajul câinilor.

Presa locală din Sibiu prezintă povestea unei italience care s-a mutat în România, îndrăgostită de "toate cutumele românești". Ea a deshis o școala de dresaj canin la Sibiu.

Deborah Faoro este născută în Vigevano, Italia, are 32 de ani, iar din anul 2009 s-a mutat în România. A ales să studieze Facultatea de Economie și Comerț la Sibiu, iar în paralel a urmat și cursurile facultății de Istorie cu specializare în Etnologie la Cluj. În prezent, tânăra stabilită la Sibiu este dresor de câini, pasiune pe care a dezvoltat-o încă din copilărie. A început la 14 ani când a devenit asistent la o canișă de ciobănești germani în Italia. Lucrurile au continuat și în 2011 a primit prima plată pentru un dresaj. A dresat așa mulți alți căței, iar din anul 2013 dresajul a devenit profesia de bază a tinerei.

Deborah iubește tot ceea ce face. Dorința de a împărtăși iubirea și de a crea conexiuni între oameni și animale este de fapt și cea care a fost prezentă în viața ei încă de la primele ședințe cu câinii.

„Sunt un om simplu care trăiește în firescul lucrurilor. Merg pe munte pe jos, cu bicicleta, călare pe Gazal, arabul meu, sau cu cățeii mei Drako și Zen. De multe ori organizez și ieșiri cu grupa de căței și oamenii lor. Seara cânt la chitară sau scriu la cartea de dresaj.

Cu iubire te naști în inimă. În timp poți să o dezvolți sau să o suprimi. Experiențele din viață te pun în fața alegerii de a îți închide inima sau de a o face și mai cuprinzătoare. Eu am ales să sporesc această iubire și să îmi lărgesc inima să poată cuprinde tot ce îmi este în jur. Animalele se prezintă în fața noastră în toată puritatea trăirilor și sinceritate în exprimarea lor. M-am conectat la asta din prima clipă”, a povestit tânăra pentru publicația locală Turnul Sfatului.

"M-am îndrăgostit de toate cutumele românești"

 

Deborah Faoro s-a născut în Italia. Mama sa e libaneză, iar tatăl italian. A ajuns în România pentru a vedea locurile unde tatăl ei a lucrat mai mulți ani și s-a îndrăgostit de țara noastră.

"M-am îndrăgostit de toate cutumele românești. Mă duceam la șezătoare în Avrig, am învățat strigături, cântece și am început să cumpăr port avrigean. Îmi amintesc că am refăcut un soi de nuntă, m-au îmbrăcat în mireasă, mi-au cântat. Mi-a plăcut foarte mult toată ideea asta de obiceiuri, am vrut să învăț mai mult și atunci m-am înscris la facultatea de Etnologie, la Cluj", a povestit Deborah jurnaliștilor de la Ora de Sibiu.

deborah-faoro-italianca-mutata-sibiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel