O fetiță din Gaza emoționează o lume întreagă: Mi-e dor de o felie de pâine

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O fetiță din Gaza emoționează o lume întreagă: Mi-e dor de o felie de pâine / Foto: Captura Youtube
O fetiță din Gaza emoționează o lume întreagă: Mi-e dor de o felie de pâine / Foto: Captura Youtube

O criză alimentară devastatoare lovește în prezent Gaza. Programul Alimentar Mondial a fost forțat să întrerupă livrările de alimente în nordul regiunii, din cauza „haosului și violenței totale”, după cum au declarat oficialii.

În înregistrările video verificate de BBC, se pot observa mulțimi disperate împingându-se către camioanele de livrare și un bărbat care strânge făina vărsată pe jos.

Imaginea cea mai tulburătoare a fost însă cea a unei fetițe, cu ochii plini de lacrimi, care a făcut o declarație ce a emoționat toată populația: "Mi-e dor de o felie de pâine.", conform BBC.

Avertizările despre foamete în Gaza au fost emise încă din decembrie de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). Situația s-a agravat rapid, cu rapoarte care indică faptul că copiii sunt pe cale să moară din cauza malnutriției severe.

 

Din ce în ce mai mulți copii mor în ultimele zile din cauza malnutriției generalizate

 

Șeful secției de pediatrie de la spitalul Kamal Adwan din nordul Fâșiei Gaza, Dr. Hussam Abu Safiya, a mărturisit că echipa sa a pierdut un număr semnificativ de copii în ultimele zile din cauza malnutriției generalizate. El a adăugat că au fost înregistrate multe cazuri grave care necesită îngrijire intensivă.

Global Nutrition Cluster (GNC), un grup de ONG-uri și agenții ONU care se ocupă de crizele alimentare internaționale, a publicat un raport alarmant, constatând că nivelurile de malnutriție sunt critice în nordul Gaza. Unul din șase copii cu vârsta sub doi ani era acut malnutrit, iar aproape trei la sută sufereau de epuizare, o formă gravă de malnutriție care necesită tratament imediat.

Datele colectate în ianuarie arată că situația s-a deteriorat rapid în Gaza. Unicef a avertizat că această criză de nutriție va avea consecințe grave asupra sănătății copiilor și asupra vieților lor pe termen lung.

„Fâșia Gaza este pe cale să asiste la o explozie a deceselor de copii care pot fi prevenite”, a avertizat Ted Chaiban, director executiv adjunct al Unicef. „Această criză trebuie să fie abordată urgent și eficient pentru a evita pierderile tragice și ireparabile de vieți umane.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel