O femeie de serviciu a câştigat, din greșeală, alegerile locale dintr-o localitate din Rusia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
marina_Udgodskaya
marina_Udgodskaya

O femeie de serviciu, în vârstă de 35 de ani, a câștigat alegerile de la începutul lunii, la care a participat doar pentru ca fostul șef să fie ales din nou. 

 

Pentru că nimeni din satul Povalikhino, o localitate rurală din Rusia nu s-a înscris pentru a fi contracandidatul lui Nikolai Loktev, care reprezintă partidul pro-Kremlin Rusia Unită, chiar el a convins-o pe Marina Udgodskaya să își depună candidatura și să fie „rivala” lui, pentru a asigura cerința minimă de doi candidați, așa cum spune legea, potrivit BBC.

Acesta, însă, nu s-a gândit nici măcar o secundă că femeia îl va învinge. „Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne în funcție. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit la vot și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale. Marina Udgodskaya a fost asaltată telefoane după ce victoria ei surpriză a ajuns știre națională, transmite gazeta.ru.

Acum, femeia nu mai răspunde la telefon și încearcă să evite lumea până la sfârșitul acestei săptămâni, când va fi instalată oficial în funcție.  „Nu credeam că oamenii mă vor vota”, a declarat ea pentru canalul de știri Telegram Podyom. Chiar și așa, ea a câștigat aproape 62% din voturi, în timp ce șeful ei a obținut doar 34%. Sub umbrela administrației pe care o va conduce de acum Marina Udgodskaya se află 30 de sate. 

Unii au sugerat că rezultatul a fost un protest împotriva partidului Rusia Unită, care a căzut în sondaje în toată țara. În Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a câștigat doar 32% din voturi pentru parlamentul regional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel