O femeie a salvat 16 câini din districtul Bucha. Ucraineanca a împrumutat un autobuz și s-a mutat în regiunea Rivne împreună cu patrupedele

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O femeie a salvat 16 câini din districtul Bucha. Ucraineanca s-a mutat în regiunea Rivne împreună cu patrupedele
O femeie a salvat 16 câini din districtul Bucha. Ucraineanca s-a mutat în regiunea Rivne împreună cu patrupedele

O femeie strămutată în interiorul țării a venit în regiunea Rivne cu 16 câini. Svitlana Barda locuia în satul Berezivka, districtul Bucha. La 27 februarie, satul ei a fost ocupat de trupele rusești. Ea a reușit să ajungă la Rivne prin "coridorul verde".

Plecând din regiunea Kiev, Svetlana Bardi a fost nevoită să se urce pentru prima dată la volanul unui autobuz oferit de un vecin. Femeia a încărcat acolo 16 câini și a pornit într-o călătorie de cinci ore spre un loc mai liniștit.

„Am condus mai mult sau mai puțin calm, dar multe dintre echipamentele noastre erau stricate și multe dintre echipamentele rusești erau stricate. Erau o mulțime de mașini civile cu oameni - cei care au fost împușcați, zăceau pe șosea, este îngrozitor. Drumurile sunt distruse, blocate. E bine că am plecat în coloană, pentru că oamenii s-au ridicat și au curățat drumurile și au întârziat totul", își amintește femeia.

Svitlana și soțul ei aveau o afacere în satul Berezivka, Bucha. Ei creșteau câini, în special câini tibetani și Corgi. Mergeau cu ei la expoziții și câștigau premii.

 

Cunoscuții i-au oferit cazare temporară în districtul Rivne

 

Oamenii au fost foarte inimoși cu familia femeii și i-au oferit cazare cu tot cu numărul impresionant de animăluțe. Mai mult, voluntarii ajută familia cu mâncare pentru câini.

"Principalul lucru este să te urci în mașină și să pleci, nu este nimic rău în asta. Nu puteam să privesc liniștită cum câinele meu va muri de foame. Ca să nu mai vorbim de bombardamente, împușcături și jefuitori", - spune femeia.

Casa în care locuia cuplul a supraviețuit. Cu toate acestea, nu există lumină sau gaz. Acum, ei așteaptă ca teritoriul să fie eliberat și să se poată întoarce acasă.

"Îmi doresc foarte mult să mă întorc acasă și sper că ne vom întoarce curând. Dar dacă totul merge bine, va fi pace - vom continua să ne ocupăm de expoziții, și de pregătire, și de creșterea câinilor. Acesta este, probabil, sensul vieții mele", - adaugă Svetlana Barda.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel