O familie de români a „adoptat“ trei siriene pe care le-a adus fraudulos în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O familie de români aeste acuzată că a încercatsă treacă fraudulos granița în Germania cu trei cetățene din Siria, pe care le-ar fi declarat drept fiicele lor, și cărora le obținuseră acte de identitate românești false.

Luni dimineață, polițiștii federali din Kempten au verificat cei cinci ocupanți ai unei mașini înmatriculate în România la frontiera din Fuessen. Șoferul de 56 de ani și pasagera de 52 de ani, ambii români, s-au identificat fiecare cu documentele românești valide. 

Șoferul a prezentat și un permis de conducere libian care însă ar fi trebuit să fie rescris, acesta fiind rezident în regiunea Allgäu din 2016.

Pe bancheta din spate a mașinii se aflau alte trei femei, în vârstă de 21, 23 și 25 de ani, care s-au legitimat cu cărți de identitate românești și au pretins că sunt fiicele șoferului. Însă, conform investigațiilor inițiale ale polițiștilor de frontieră, nu există nicio relație între cele trei femei și familia de români. Cele trei tinere sunt, de fapt, fiicele unei familii de migranți din Siria, ai căror părinți locuiesc și în Allgäu, dar care ar fi trebuit să cheltuiască câteva mii de euro pentru a ajunge în Germania la adevărata lor familie.

Aici intervine ajutorul șoferului român, care este suspectat că a achiziționat cărți de identitate false din România pentru câteva sute de euro.

Oficialii l-au eliberat apoi pe șoferul român după consultarea cu procurorul, însă va trebui să răspundă acum pentru trafic de migranți. Acesta este acum cercetat pentru trafic de migranți, dar și pentru conducerea fără permis, căci avea permisul neschimbat conform leislației germane. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel