JAF ca în filme la Milano: ”Cheia bulgară”, metoda folosită de spărgători din estul Europei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția din Milano a reușit după o anchetă îndelungată să destructureze o bandă de spărgători care, timp de mai multe luni, a vizat locuințele din mai multe zone ale orașului, dar cu predilecție în zona Bicocca. 

Brigada Mobilă condusă de Marco Calì a reușit prinderea unor spărgători de case care timp de mai multe luni au dat peste 40 de spargeri. Prima dată în capcana polițiștilor au căzut patru bărbați cu vârste între 29 și 34 de ani. În timpul anchetei, polițiștii au descoperit apoi alți 15 membrii ai grupării. Aceasta era organizată pe mai multe paliere fiecare având sarcini bine delimitate.

La finalul anchetei, nouă dintre aceștia - toți cu antecedente pentru spargeri de locuințe - au fost expulzați imediat în Georgia timp ce ceilalți șase au primit termen o săptămână să părăsească Italia. 

Ancheta a fost demarată după ce în perioada 7 iulie - 7 august au fost înregistrate mai multe spargeri în diferite zone ale orașului. Anchetatorii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonele respective și au stabilit că era vorba despre aceiași indivizi. Una dintre spargeri a eșuat după ce indivizii au fost surprinși de proprietar în zona Bicocca. Acesta a chemat poliția iar cei patru bărbați au fost reținuți. 

Indivizii nu acționau la pont ci după o atentă supraveghere a imobilului. Plantau în tocul ușii fie bucăți mici de hârtie, fie folii transparente pentru a vedea dacă proprietarul a trecut pe acasă. În cazul în care semnele erau la locul lor, treceau la atac. În caz contrar, obiectivul vizat era schimbat.

În urma perchezițiilor a fost găsit un întreg arsenal de echipamente folosit la spargeri: chei modificate, blocaje, burghie electrice, rectificatoare, unelte de tăiat cu precizie, dar și bijuterii, ceasuri și computere furate în timpul loviturilor.

Această bandă a apelat și la utilizarea așa-numitei ”chei bulgare”, un instrument care permite reconstruirea profilului oricărei chei prin introducerea în yală fără a fi nevoie de dezasamblare.

În timpul anchetei a fost identificat și un cetățean egiptean care se ocupa cu valorificarea bunurilor. Acesta este anchetat pentru tăinuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel