Numărul de noi infecții în Germania s-a triplat. Se ia în considerare folosirea „frânei de urgență”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

La aproximativ o săptămână după ce cancelarul Angela Merkel a relaxat măsurile stricte de carantină impuse în Germania, autoritățile au raportat marți de aproape trei ori mai multe noi infecții COVID-19 comparativ cu ziua anterioară, relatează Business Insider.

Agenția federală responsabilă de limitarea răspândirii pandemiei pe teritoriul german, Institutul Robert Koch, a raportat 933 de noi cazuri COVID-19, un salt uriaș comparativ cu cele 357 de infecții înregistrate luni.

Rata de contagiune R0, care arată numărul mediu de indivizi la care o persoană infectată transmite virusul, a fost peste valoarea crucială de 1.0 în ultimele trei zile, potrivit institutului.

O valoare a ratei de contagiune egală cu 1 înseamnă că, în medie, un bolnav infectează încă o persoană. Orice valoare peste această cifră înseamnă că pandemia se înrăutățește.

 

Sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit

 

Întârzierile în raportarea cazurilor pot afecta numărătoarea iar reprezentanții institutului au declarat pentru CNN că este încă prea devreme pentru a ști dacă numărul infecțiilor este din nou în creștere.

Au trecut șase zile de când carantina din Germania a fost relaxată substanțial, fiind deschise magazinele și școlile, continuându-se procesul de ridicare graduală a restricțiilor început în 27 aprilie.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat în mod repetat că dacă rata de contagiune R0 va trece de 1, sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit, potrivit Reuters.

 

Merkel a prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență"

 

Marți, Merkel a prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență" asupra măsurilor de relaxare care ar putea fi aplicată în orice regiune unde numărul de noi infecții într-o perioadă de șapte zile depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Trei districte, o parte relativ mică a Germaniei, au folosit deja frâna și mai multe ar putea urma, scrie HotNews.ro.

Bilanțul total al infecțiilor în Germania a ajuns, marți, la aproape 173.000 de cazuri COVID-19 iar 7.667 de persoane și-au pierdut viața datorită coronavirusului, potrivit Worldometer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel