Numărul cazurilor noi a trecut în Turcia de 30.000 pentru prima dată în peste două luni

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Imagine de ELG21 de la Pixabay
Imagine de ELG21 de la Pixabay

Și Turcia se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus. 

Numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus din Turcia a depăşit marţi pragul de 30.000 pentru prima dată de la 19 octombrie, informează Ministerul Sănătăţii, în timp ce titularul postului, Fahrettin Koca, avertizează asupra creşterii numărului de cazuri din cauza variantei Omicron, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Turcia a înregistrat 32.176 de infectări cu SARS-CoV-2 şi 184 de decese asociate virusului, potrivit datelor citate. Bilanţul zilnic al deceselor a fost cu puţin sub 200 în ultimele săptămâni, în pofida faptului că numărul de cazuri a scăzut la circa 20.000 în această perioadă.

"Reducerea numărului de cazuri la nivelul de 20.000 a fost o realizare serioasă. Din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, se poate vedea acum că trecem la un trend ascendent", a postat pe Twitter Fahrettin Koca, făcând apel la turci să se vaccineze.

Numărul zilnic de cazuri de COVID-19 din Turcia a luat amploare în ultima perioadă din cauza variantei Omicron, bilanţul zilnic al infectărilor crescând cu 30% luni. 

Record de contaminări în Franța: Aproape 180.000 de cazuri, în 24 de ore

 

Franța a înregistrat marți un nou record de contaminări Covid-19, cu aproape 180.000 de cazuri noi, potrivit francebleu.fr.

Pragul de 100.000 de cazuri a fost depășit în ziua de Crăciun.

Mai exact, 179.807 contaminări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate marți seară de autoritățile sanitare din Franța.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel