Nuga de vanilie cu nuci, semințe și fructe uscate - Desertul copilăriei, mai simplu ca niciodată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nuga de vanilie cu nuci, semințe și fructe uscate - Desertul copilăriei, mai simplu ca niciodată / Foto: Captură video youtube
Nuga de vanilie cu nuci, semințe și fructe uscate - Desertul copilăriei, mai simplu ca niciodată / Foto: Captură video youtube

Cum să prepari o prăjitură nuga de vanilie, pufoasă ca un nor, care să-ți ofere exact gustul delicios din copilărie. Răsfață-te cu desertul tău preferat gătit în casă.

Pentru a face o prăjitură nuga reușită trebuie să fiți concentrați: vor fi câteva minute în care nu veți putea răspunde la ușa de la intrare, sau chiar să vă uitați la telefon - zahărul fierbinte nu este o glumă. 

La baza de nuga dulce, puteți adăuga tot felul de arome și mirodenii. Sau, amestecați cât mai multe semințe, nuci și fructe uscate, cât de mult poate ține turta. Această rețetă are boabă de vanilie, strasuri de șofran și un amestec de nuci și semințe. O parte din distracție este să experimentați cu toate ingredientele diferite pe care le puteți adăuga. 

 

Câteva note despre rețeta de nuga

 

O mulțime de rețete de nuga folosesc cantități mari de sirop de porumb. Scopul aici a fost de a scăpa de cât mai mult sirop de porumb posibil și, de preferință, de a-l elimina cu totul. Varianta cu un strop mic de sirop de porumb este, sincer, mai puțin temperamentală. Dar puteți face nuga fără el. Ceea ce vedeți în imagine aici este un nuga făcut din miere, zahăr, albușuri de ou și apă ca bază. Apoi, mai există boabă de vanilie și, dincolo de aceasta, o mulțime de nuci și semințe.


Cheia aici este să obțineți amestecurile de zahăr și miere la temperaturile potrivite la momentul potrivit. Începeți cu toate ingredientele măsurate și pe tejghea, în fața dvs. Siropul de porumb aici este opțional, dar textura nougatului este cu atât mai bună, iar întregul proces este mai puțin temperamental atunci când îl folosiți. Variante: un vârf de cuțit de șofran diluat în 1 linguriță de gin sau vodcă adăugat chiar înainte de orice nucă

 

Prăjitura Nuga - Ingrediente

 

- 2 albușuri de ou, la temperatura camerei
- 500 g de zahăr granulat , plus 2 linguri
- 1 cană de miere
- 80 ml de apă
- 2 linguri de sirop de porumb ușor (opțional)
- 1 boabă de vanilie, semințele răzuite din interior (opțional)
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 2 căni de adaosuri (nuci prăjite, semințe, fructe uscate etc.)
- echipament special: termometru pentru nuga, pensulă de patiserie

 

Prăjitura Nuga - Metodă de preparare 

 

Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament și lăsați-o deoparte.

Folosiți un mixer vertical curat și uscat pentru a bate albușurile de ou la vârfuri tari cu 2 linguri de zahăr. Între timp, într-o cratiță mică, la foc mediu, aduceți mierea la 122 grade Celsius pe un termometru. De asemenea, în același timp, într-o cratiță medie, combinați restul de zahăr, apa și siropul de porumb (dacă se folosește).

La foc mediu, aduceți acest amestec la 150 grade Celsius pe un termometru pentru bomboane. Din când în când, învârtiți cu grijă și ușor amestecurile în tava lor, folosiți o pensulă de patiserie înmuiată în apă pentru a îndepărta orice urmă de zahăr de pe pereții tăvii. Vreți ca mierea să atingă prima temperatura, urmată de zahăr la scurt timp după aceea. 

Cu mixerul în funcțiune, turnați încet mierea la 122 grade Celsius pe marginea bolului în albușurile de ou. Lăsați mixerul să funcționeze în continuare și, de îndată ce amestecul de zahăr atinge 150 grade Celsius, turnați încet și amestecul de zahăr în castron, folosind aceeași tehnică (pe marginea castronului). Continuați să amestecați timp de cinci minute sau cam așa ceva, până când temperatura turtei nu mai este fierbinte. În acest moment, adăugați semințele de vanilie și extractul de vanilie. Scoateți bolul din mixer și încorporați nucile și semințele cu mâna.

Se transferă turta pe foaia de copt tapetată cu pergament, se acoperă cu o altă foaie de pergament și se lasă să se răcească complet. Tăiați în formele dorite (cu cât vă puteți ține cuțitul mai curat, cu atât tăieturile vor fi mai curate) și înfășurați în pătrate de hârtie pergament sau în ambalaje de bomboane. Se păstrează într-un recipient etanș.

 

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel