Nuci caramelizate. Rețeta celui mai iubit desert al copilăriei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
nuci_caramelizate
nuci_caramelizate

Azi vă propunem rețeta unui desert al copilăriri - nuci caramelizate. Acesta desert este pe placul tuturor, de la mic, la mare.  Esența de vanilie va adăuga un plus de aroma nucilor care vor deveni cu ușurință desertul preferat al întregii familii.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cană mare de zahăr, o cana de miere 200 grame de nuci, esență de vanilie, 1 linguriță de sare.

Într-o tigaie se adaugă zahărul, mierea și sarea. Se pune tigaia pe foc și se lasă să fiarbă fără să amesteci. Pentru a testa dacă este gata compoziția, ia o cantitate mică din amestec cu o linguriță și pune-o în apă rece. Dacă se formează o bilă dură, înseamnă ca preparatul este gata.

Ia tigaia de pe foc și adaugă apoi miezul tocat de nucă și esența de vanilie. Amesteca bine până ce compoziția începe să devină cremoasă. Se lasă să se răcească, apoi se toarnă pe o hârtie cerata și se întinde bine. Nucile caramelizate pot fi folosite și la prăjituri.

 

Prăjitura cu nuci caramelizate. E la fel de delicioasă precum arată!

 

Pentru blatului avem nevoie de: 8 albușuri, 16 linguri zahăr tos, 4 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1-2 linguriță de rom, sucul de la ½ lămâie, 250 grame nuci pisate

Pentru cremă avem nevoie de: 300 grame unt gras, 8 gălbenușuri, 8 linguri de zahăr, 200 ml lapte rece, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 fiolă esență vanilie (sau migdale).

Se bat albușurile spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, romul și sucul de lămâie. Se adaugă și 250 grame de nuci prăjite și pisate. Compoziția obținută se va pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul încălzit în prealabil și se lasă la copt pentru 25-30 minute. Se dezlipește de pe hârtia de copt cât este cald, apoi când se răcește se va tăia în trei părți egale, pe lungime, nu pe înălțime ca la tort.

 

Prepararea cremei

 

Gălbenușurile se freacă cu zahărul, peste care se adaugă laptele rece și se amestecă bine. Apoi se amestecă pe foc până se îngroașă. Când se răcește se adaugă zahărul vanilat. Untul se freacă și se adaugă crema rece peste el, lingură cu lingură, până se incorporează bine, iar la sfârșit se adaugă esența de vanilie. 

Se asamblează prăjitura alternând straturile de blat cu cele de cremă. Ultimul strat este de crema, iar deasupra lui se presară nucile caramelizate. Este recomandat să se taie a doua zi în porții mai mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel