„Nu vom mai vedea niciodată un alt LeBron”. Boris Johnson și Joe Biden conduc omagii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
„Nu vom mai vedea niciodată un alt LeBron”. Boris Johnson și Joe Biden conduc omagii / Foto: Captură video youtube
„Nu vom mai vedea niciodată un alt LeBron”. Boris Johnson și Joe Biden conduc omagii / Foto: Captură video youtube

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a lăudat pe LeBron James pentru că "a inspirat națiunea" după ce a depășit recordul de puncte din toate timpurile în sezonul regulat din NBA al lui Kareem Abdul-Jabbar.

LeBron James, atacantul lui Los Angeles Lakers, a intrat în meciul de marți cu Oklahoma City Thunder având nevoie de 36 de puncte pentru a doborî recordul lui Abdul-Jabbar, care a rezistat timp de 39 de ani.

 

LeBron - cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile

 

De patru ori MVP a trecut de cele 38.387 de puncte din carieră ale lui Abdul-Jabbar și a devenit numărul unu absolut cu un salt fadeaway de aproximativ 4 m la sfârșitul sfertului al treilea la Crypto.com Arena.

Cele 38 de puncte reușite de James, cu 13 din 20 aruncări și trei recuperări, nu au fost suficiente pentru ca Lakers să nu piardă cu 133-130 în fața oaspeților de la Thunder.

Dar și-a făcut treaba la nivel individual, întărindu-și astfel poziția de cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile - o dezbatere care va continua pentru o vreme.

 

Mai multe vedete și personalități mondiale i-au adus omagii

 

O serie de vedete sportive și personalități mondiale mai largi i-au adus un omagiu lui James, care are acum 38.390 de puncte în carieră, pe lângă cele patru titluri NBA câștigate cu trei echipe diferite.

"LeBron, felicitări. Cu toată inima și sufletul tău ai doborât un record al naibii de mare. Ai înălțat jocul", a declarat președintele american Biden într-un mesaj video.

"Mai mult decât atât, la fel ca Kareem, Bill Russell și alții care au venit înaintea ta, ai provocat și ai inspirat națiunea să fie mai bună, să facă mai bine și să trăiască la înălțimea întregii noastre promisiuni".

James s-a ridicat cu ambele brațe în semn de sărbătoare după ce a intrat în istorie și a pozat pentru fotografii cu Abdul-Jabbar, în vârstă de 75 de ani, care a fost prezent la Los Angeles.

Colegul său de la Lakers, Magic Johnson, a declarat: "Nu am crezut niciodată că recordul de puncte al lui Kareem va fi doborât de cineva. Înseamnă mai mult pentru mine și pentru fanii noștri, pentru că purtați acel purpuriu și auriu și l-ați depășit ca Lakers. Acest moment istoric este atât de special pentru că nu vom mai vedea niciodată un alt LeBron James."

 

 Kevin Durant: LeBron a fost o sursă de inspirație încă din prima zi

 

James are 7.314 puncte în cinci sezoane alături de Lakers, după ce anterior a marcat 23.119 puncte în 859 de meciuri pentru Cleveland Cavaliers și 7.919 puncte în 294 pentru Miami Heat.

Comisarul NBA, Adam Silver, a adăugat: "Este o realizare impunătoare care vorbește despre excelența sa susținută de-a lungul a 20 de sezoane în ligă. Și, destul de uimitor, LeBron continuă să joace la un nivel de elită, iar istoria baschetului său încă se scrie".

Durant a adăugat: "A fost o sursă de inspirație încă din prima zi. Multă dragoste și continuați să puneți ștacheta sus.", conform anews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel