Novak Djokovic a câștigat turneul de la Roland Garros

Liviu Ludovic |
Data publicării:
sursa: Novak Djokovic / Facebook
sursa: Novak Djokovic / Facebook

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Roland Garros, după ce a trecut în finală de jucătorul grec Stefanos Tsitsipas.

Finala masculină a turneului de tenis de la Roland Garros s-a încheiat duminică seara cu victoria numărului 1 mondial, Novak Djokovic, care l-a învins pe jucătorul grec Stefanos Tsitsipas (5 ATP), după ce a revenit de la 0-2 seturi.

Numărul 1 mondial s-a impus cu 6-7 (6), 2-6, 6-2, 6-3,6-4 , după o partidă ce a durat 4 ore și 12 minute.

Primul set a fost cel mai echilibrat al meciului. Tsitsipas a salvat chiar în debutul meciului două mingi de break, după care cei doi au mers cap la cap, până la 5-5, când Djokovic a făcut primul break și a servit pentru set. Grecul a replicat însă și a egalat, ducând setul în tiebreak.

Tsitsipas a condus cu 4-0 și 5-1 în tiebreak, însă Djokovic a revenit cu 5 puncte consecutive și a avut minge de set la 6-5. Nu a fructificat, iar grecul a reușit următoarele 3 puncte și și-a adjudecat setul.

În actul 2, Tsitsipas a debutat cu unbreak, pe care l-a dublat apoi la 5-2 și a dus apoi scorul la 2-0.

Momentul psihologic al game-ului 3 și chiar al meciului, cel care a marcat primul pas al revenirii sârbului, s-a jucat în game-ul 4, în care Nole a avut 4 mingi de break nevalorificate, în timp ce grecul a avut și el șansa de a închide. Djokovic a câștigat a 5-cea minge de break și s-a desprins decisive, reducând diferența la seturi.

Novak Djokovic a rezistat fizic mai bine

 

Setul 4 nu a avut istoric. Numărul 1 mondial a luat 4 game-uri la rând, inclusive 2 break-uri și a trimis meciul în set decisive.

Djokovic a rezistat fizic mai bine, după mai mult de 3 ore de joc, și și-a valorificat experiența superioară, reușind un break în game-ul 3.

Pentru câștigarea turneului, Djokovic va fi recompensat cu 1,6 milioane euro și 2.000 puncte ATP, în timp ce Tsitsipas va primi 800.000 euro și 1.200 puncte ATP.

Trofeul Mușchetarilor ridicat de Djokovic, pe Arena Philippe-Chatrier, este al 19-lea trofeu de Grand Slam obținut de sârb în carieră,acesta fiind pe locul 3 în acest clasament, după Roger Federer și Rafael Nadal, cu câte 20 de titluri.

El a devenit de asemenea primul jucător de tenis din istoria modernă a tenisului care deține cel puțin două trofee la fiecare din cele patru turnee de Grand Slam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel