Novak Djokovic, expulzat din Australia. Decizie definitivă a magistraților

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Apelul lui Novak Djokovic a fost respins. Tenismenul trebuie să plătească și cheltuielile de judecată. Numărul unu mondial trebuie să părăsească Australia de urgență. Magistrații au hotărât că gestul său este unul anti-vaccinist, iar exemplul său nu este unul care ar fi demn de urmat.

Novak Djokovic a pierdut apelul la Curtea Federală și urmează să fie deportat din Australia.

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară vineri, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews.

Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului australian în procesul privind anularea vizei acordate lui Novak Djokovic. Astfel, tenismenul va fi obligat să părăsească Australia și este obligat să plătească cheltuielile de judecată. Sârbul poate primi o interdicţie de trei ani de a intra în statul de la Antipozi.

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia.

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Audierea care implică numărul 1 mondial s-a încheiat duminică, în timp ce acesta continuă să facă o ultimă încercare pentru a evita deportarea.

Înaintea audierii, sârbul s-a întors la hotelul pentru emigranți unde a fost reținut înainte de contestația anterioară împotriva deportării, pe care a câștigat-o.

El se confruntă cu deportarea încă o dată după o decizie luată de ministrul imigrației din Australia de a-i anula viza a doua oară.

Novak Djokovic, expulzat din Australia

 

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Ulterior, el a recunoscut că declaraţia sa de călătorie a fost incorectă, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea în Australia. Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a fost intervievat personal de un jurnalist de la o revistă franceză în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la COVID cu o zi înainte.

În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.

Au existat critici la adresa modului în care guvernul australian a gestionat situaţia, dar opinia publică s-a pronunţat ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atacat guvernul australian, acuzându-l de „hărţuire” şi „maltratare” a lui Djokovic şi întrebându-se dacă nu cumva încearcă să obţină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.

Djokovic - de nouă ori campion la Australian Open, care încearcă să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam - trebuia să joace luni meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel