Noul Cod Rutier din Italia, 2024. Închisoare și suspendarea carnetului pentru șoferii care abandonează animale 

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Șoferii din Italia care abandonează animale riscă șapte ani de închisoare și suspendarea permisului de conducere.


Noul Cod Rutier, aflat acum în atenția Senatului, vine cu măsuri mai aspre împotriva celor care abandonează animalele pe străzi și autostrăzi. Conform unui amendament prezentat de Intergrupul Parlamentar pentru Drepturile Animalelor și Protecția Mediului, cei găsiți vinovați de abandonul unui animal riscă nu doar până la 7 ani de închisoare, ci și retragerea permisului de conducere.

Ce trebuie să știe șoferii

 

În prezent, Codul penal pedepsește deja abandonul animalelor cu închisoare sau amendă. Noul Cod Rutier propune o înăsprire a sancțiunilor, cu o circumstanță agravantă specifică în cazul abandonului pe străzi. Acest lucru ar putea duce la o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare și suspendarea permisului de conducere pentru cei care utilizează un vehicul în comiterea infracțiunii.

O altă modificare importantă este legată de includerea abandonului în sfera legislației privind omuciderea rutieră. Astfel, dacă abandonul unui animal duce la un accident rutier cu victime sau vătămări grave, se aplică pedepsele specifice prevăzute de Codul penal pentru omucidere sau vătămări personale rutiere.

Deși probele pentru determinarea legăturii dintre abandonul animalului și accident pot fi relativ clare, problema locului abandonului poate genera dificultăți în aplicarea legislației privind omuciderea rutieră.

Aceste măsuri sunt menite să facă traficul mai sigur și să descurajeze abandonul animalelor pe străzi și autostrăzi, în special în perioada aglomerată a vacanțelor de vară.

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel