Nouă metodă de înșelătorie a românilor, în plină pandemie de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Hoții vin cu noi metode de înșelătorie în plină pandemie de coronavirus. Aceștia sună la ușa bătrânilor și spun că sunt trimiși de autorități să dezinfecteze casa. Asftel, tâlharii fură tot ce găsesc în case.

Două femei au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fiind acuzate că au încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani, după ce au intrat în apartamentul acestuia echipate cu măşti şi mănuşi chirurgicale, sub pretextul că au venit să-i dezinfecteze locuinţa cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cele două femei au fost reţinute pentru tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă, prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) - art. 229 alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. g) din Codul penal.

 

Două femei purtând măşti şi mănuşi chirurgicale s-au prezentat la adresa unui bătrân

 

Procurorii susţin că, marţi, în jurul orei 13,50, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă instituită prin decret prezidenţial, două femei purtând măşti şi mănuşi chirurgicale s-au prezentat la adresa unui bătrân în vârstă de 86 de ani, din sectorul 3 al Capitalei, şi i-au prezentat acestuia o legitimaţie aparţinând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti).

Cele două femei i-au spus bătrânului că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul acestuia cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Femeile l-au convins pe bătrân să le permită accesul în locuinţă, după care una dintre ele i-au distras atenţia purtând o conversaţie în sufragerie, iar cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată "Igienol", pătrunzând în toate încăperile cu intenţia de a sustrage bunuri.

 

Au fost întrerupte de o vecină

 

Cele două femei nu au reuşit să sustragă niciun bun, deoarece au fost întrerupte de o vecină, care le-a surprins în locuinţa bătrânului şi a sesizat Poliţia.

Femeile au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 12, iar procurorul de caz a sesizat Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel