Nouă escrocherie în Franța. Hoții se dau drept polițiști și le spun victimelor că un român le-a furat cardul bancar

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Escrocii din Franța se folosesc de imaginea românilor pentru a profita de persoanele în vârstă sau vulnerabile. 

Recent, sediul poliției din Cherbourg a fost alertat de o serie de plângeri legate de escrocherii cu carduri PCS, în care escrocii se prezintă drept ofițeri de poliție. Victimele, în special persoanele în vârstă sau vulnerabile, au raportat pierderi de sume cuprinse între 150 și 300 de euro în urma acestor înșelătorii bine orchestrate.

Comisarul Laurent Damarin din Cherbourg-en-Cotentin a confirmat că acest tip de escrocherie înregistrează o creștere alarmantă. Modul de operare al escrocilor implică prezentarea lor ca fiind membri ai forțelor de ordine și inducerea în eroare a victimelor prin informații false, cum ar fi arestarea unui presupus infractor sau spargerea cardului bancar al acestora.

Cum funcționează escrocheria 

 

Escrocii folosesc numere de telefon atribuite secțiilor de poliție sau altor instituții administrative, pe care le-au compromis, pentru a-și întări credibilitatea în ochii victimelor. Ulterior, aceștia îi îndeamnă pe cei înșelați să cumpere cupoane PCS din magazine de tutun, sub pretextul unor verificări sau operațiuni legale.

Într-un caz specific, o victimă a fost contactă de escroci, pretinzând că un cetățean român a fost arestat cu un card bancar fals pe numele său. Acest tip de abordare, țintită în special către persoanele vulnerabile sau în vârstă, reprezintă o tactică folosită frecvent de către infractori. Ulterior, escrocii l-au îdemnat să cumpere un card PCS și să-i asculte îndrumările pentru a rezolva ”problema”. 

Aceste cupoane, care permit reîncărcarea unor carduri preplătite, sunt dificil de urmărit, oferind escrocilor oportunitatea de a-și folosi fără urmă banii obținuți în mod fraudulos. Autoritățile locale au lansat un apel la vigilență sporită și au avertizat că poliția nu va solicita niciodată transferuri de bani sau date bancare prin telefon în cadrul unei anchete.

În caz de îndoială, cetățenii sunt îndemnați să contacteze direct serviciul de urgență 17 pentru a raporta tentativele de fraudă. De asemenea, li se recomandă să refuze categoric orice cerere de reîncărcare a unui card cu cupoane, indiferent de pretextul invocat de către persoana care îi abordează.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel