Noi detalii în cazul incendiului de la Bologna: Cum a încercat Alexandra să-și salveze cei trei copii

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ies la iveală noi detalii din ancheta demarată în cazul incendiului din Bologna, în urma caruia și-au pierdut viața o româncă și cei trei copii ai săi. 

Dramă cutremurătoare într-un apartament modest de la periferia de vest a orașului Bologna. Incendiul a izbucnit în cursul nopții, iar victimele se aflau în pat. Stefania Alexandra Nistor, o tânără mamă româncă de 32 de ani, locuia acolo împreună cu cei trei copii ai săi: Giorgia Alexandra, în vârstă de 6 ani, și gemenii Giulia și Mattia, care împliniseră doi ani în ianuarie.

Potrivit pompierilor, cauza incidentulio tragic a fost un calorifer electric defect. Vecinii au observat fumul ieșind de sub ușă și au dat alarma, dar goana disperată a pompierilor nu a fost suficientă pentru a salva viețile celor nevinovați.

Românca a încercat să-și salveze copiii

 

Potrivit celor mai noi informații din anchetă publicate de publicația Il Resto del Carlino, Stefania, trezită de foc, a încercat să-și salveze copiii, dar aerul din cameră era deja plin de fum dens. Femeia a încercat să deschidă geamurile, dar a căzut secerată la podea. Din păcate, ștefania Alexandra a murit în timp ce ambulanța o transporta la spitalul Maggiore.

În acea casă, care devenise mormânt de fum, s-a lăsat o liniște plină de durere. Mama și fratele Stefaniei au sosit primii, iar fostul soț al tinerei a fost imediat anunțat. În fața pereților înnegriți de flăcări, toate motivele de a trăi i s-au risipit într-o clipă.

Autoritățile au sigilat apartamentul, iar procurorul Elena Caruso a deschis o anchetă pentru omor din culpă. Cauzele exacte ale incendiului rămân deocamdată incerte: fie o defecțiune a încălzitorului electric, fie o problemă legată de sistemul electric. Oricare ar fi fost cauza, această tragedie a lăsat o comunitate întreagă în tăcere și durere.

Fostul soț trăiește în altă localitate

 

George, tatăl celor trei copii care au pierit în incendiu și care locuiește Minerbio (provincia Bologna), a fost anunțat de rudele fostei sale soții și s-a deplasat imediat la locul unde, a aflat imediat că nu există loc pentru speranță.

Acestuia i s-a făcut rău și a fost ajutat de paramedicii de la fața locului. Ba chiar a fost consiliat de un psiholog al poliției, cu care a purtat o conversație.

După acel moment, bărbatul s-a îndepărtat de casă atât de mult încât a alarmat polițiștii, îngrijorați având în vedere dramatismul momentului și fragilitatea pe care bărbatul a semnalat-o odată ce a aflat vestea. Deși inițial s-a spus că a ajuns la spitalul Maggiore, George nu a fost niciodată înregistrat pentru triaj.

La primele ore ale după-amiezii, bărbatul a publicat o fotografie pe profilul său de Facebook: o panglică neagră de doliu cu o mică flacără în centrul unei lumânări. Mii de comentarii de susținere au venit și din partea numeroșilor prieteni din România.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel