Ninsori și frig intens în Spania. DANA aduce furtuni de zăpadă şi ploi toată săptămâna - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ninsori si frig intens în Spania. DANA aduce furtuni de zăpadă şi ploi toată săptămâna
Ninsori si frig intens în Spania. DANA aduce furtuni de zăpadă şi ploi toată săptămâna

Furtuna rece aduce o alertă de vreme rea care va genera o scădere a temperaturilor minime, precipitații larg răspândite și ninsori până joi, în Spania.

Sosirea unei mase de aer rece de la altitudini înalte, plus formarea unei DANA (n.r. - un front atmosferic polar) care va evolua într-o furtună rece, vor menține Comunitatea Madrid în pericol de ninsoare de astăzi până joi.

Așa cum s-a întâmplat cu furtuna Filomena, comunitatea este în alertă pentru ninsori. Stratul de zăpadă poate ajunge până la 10 centimetri grosime în munți. Astfel, probabilitatea de ninsori este cuprinsă între 40% și 70%, conform datelor Agenției de Stat de Meteorologie (AEMET) .

 

 

Plugurile de zăpadă funcționează încă de duminică seara, iar cei de la Urgențe le-au cerut șoferilor să fie precauți, să mărească distanța de siguranță și să reducă viteza. Deși ninsoarea nu va fi puternică, 60 de utilaje și 5.000 de tone de sare sunt pregătite pentru a o curăța.

„Este foarte important să fii informat despre starea drumurilor, să fii foarte precaut și să ai toate echipamentele înainte de a începe călătoria”, a spus ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez.

 

 

Ninsorile sunt așteptate și în sudul regiunii. În zone precum Vegas și Oeste-Madrid, probabilitatea de ninsori este intre 10% și 40% și se estimează că acumularea de zăpadă în 24 de ore este de doi centimetri. Tot în zona Metropolitană și Henares ar putea exista acumulări peste 800 de metri care, ocazional, ar putea scădea până la 600 de metri.

 

Temperaturile scad drastic

 

În timp ce în nordul regiunii sunt așteptate ninsori, zona centrală se află într-o situație incertă, iar capitala se află „în apropierea graniței unde poate sau nu ninge”. Pentru ca la kilometrul zero să ningă, trebuie să intervină în același timp diverși factori care „sunt greu de prezis”.

 

În aceste zile cerul va fi înnorat, cu precipitații ample în cursul dimineții devreme, scăzând sau chiar oprindu-se în timpul zilei, cu excepția munților, unde vor fi mai persistente. În plus, marți este așteptată ceața. Temperaturile vor scădea, însoțite de un vânt slab de nord-est care tinde spre un slab variabil.

Pentru miercuri, prognoza este că la munte vor fi precipitații slabe spre moderate, iar ocazional și împrăștiat în rest. La temperaturi sunt de așteptat ușoare modificări ale minimelor.

În dimineața de miercuri până joi va ploua la munte, iar temperaturile vor experimenta ușoare modificări cu un vânt slab variabil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel