Nicolicea îl ATACĂ pe Klaus Iohannis

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri.

"După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou, (...) ultima decizie a CCR în care avea nişte obligaţii. Nu le-a respectat. (...) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor", a afirmat Nicolicea, la Parlament.

El a spus că preşedintele Iohannis a respins propunerile "pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia".

Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru "urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea".

Social-democratul a declarat că nu a auzit argumentele şefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justiţiei.

Remanierea guvernamentală, "un fel de farsă"

 

Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat că premierul Viorica Dăncilă a respectat Constituţia.

Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că "restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională".

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă". Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel