Nicoleta Țînț, noul președinte al CSM. Ultima oră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a votat, miercuri, noul președinte al CSM, care va ocupa funcția începând cu 2020. Este vorba despre judecătoarea Nicoleta Margareta Ţînţ. 

După ce, săptămâna trecută, plenul a ales-o pe Tatiana Toader pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM în 2020, în ședința de astăzi magistrații au confirmat-o pe Nicoleta Țînț ca președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un preşedinte judecător, ajutat de un vicepreşedinte procuror, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept - ministrul Justiţiei, preşedintele ICCJ şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel