Nicolae Ciucă, propunerea PNL-UDMR pentru funcția de premier al României

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Partidul Național Liberal îl va propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, de astăzi, 21 octombrie

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare, transmite Digi 24.

Nicolae Ciucă a fost propus  prim-ministru după ce  Dacian Cioloș, premierul desemnat de Iohannis, nu a reușit să obțină o majritate pentru guvernare. 

În noul guvern, liberalii vor vrea să ocupe toate ministerele cu prerogative de avizare, dar și ministere importante precum Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării, transmite sursa precizată.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. De altfel, încă de anul trecut  numele lui Ciucă era vehiculat  ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, Florin Cîțu a fost cel care i-a convins pe cei din coaliția PNL-USR-UDMR că merită să fie premier.

Nicolae Ciucă, propunerea PNL-UDMR pentru postul de premier

 

Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură. Potrivit unor surse, în afară de cei 78 de parlamentari ai USR (doi au fost absenți) ar fi votat zece parlamentari de la PNL și minorități.  

Rezultatul a confirmat luările de poziție formulate încă de după desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier, precum și declarațiile din ședința de miercuri. Majoritatea reprezentanții PNL și ai UDMR au fost în sală, dar nu au votat, iar PSD a anunțat că votează împotrivă. Premierul Florin Cîțu nu era în sală în momentul în care a fost chemat la vot.

Liberalii sunt primii care se vor prezenta la consultări cu președintele, de la ora 11:00. Potrivit Digi 24, Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967, în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. Este un militar de carieră. A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel