Nicolae Ciucă: primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nicolae Ciucă: primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului Foto: Pixabay
Nicolae Ciucă: primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului Foto: Pixabay

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar și din județul Buzău, a precizat prim-ministrul.

Declarațiile au apărut vineri, în timpul vizitei pe care premierul a făcut-o pe șantierul podului peste Dunăre de la Brăila.

Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliției de guvernare a legii offshore care va debloca investițiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră și din județul Buzău.

 

În următorii ani, România va exploata rezerve de gaze din altă zonă a Mării Negre

 

„Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului... aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în județul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul Ciucă.

Noile surse de gaze vor asigura independența față de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei și vor determina o scădere a prețurilor pentru serviciile furnizate populației, a precizat Nicolae Ciucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel