Nicolae Ciucă anunță că merge cu ministrul Budăi la Bruxelles pentru modificarea PNRR

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că PNRR ar putea fi renegociat până în 2026 și că va merge cu ministrul Muncii la Bruxelles pentru a susține modificările necesare. 

„Am avut discuții cu domnul ministru Budăi, la nivelul coaliției, cu liderii partidelor, cu fiecare dintre ei am căzut de acord să prezentăm rezultatele pe care le-am avut în urma discuțiilor la Comisia Europeană... Nu este trecută o dată anume pentru a renegocia anumite capitole, puncte din PNRR... hai să vedem în primii doi ani ce s-a realizat, apoi putem să discutăm”, a explicat premierul Nicolae Ciucă, luni, la Antena 3.

Prim ministrul a mai spus că peste doi ani se pot face modificări ale PNRR.

„Ne mai rămâne timp până la finalul anului 2026 ca să facem modificări... Personal merg cu domnul Budăi la Bruxelles și susțin tot ce este de modificat”, a adăugat șeful Guvernului.

În ceea ce privește creșterea pensiilor în perioada următoare, peste nivelul stabilit deja de Guvern, premierul a refuzat să facă promisiuni.

„Nu vreau să vând iluzii... în funcție de bugetul pe care îl vom avea, în funcție de colectări”, a precizat Ciucă.

Ciucă, despre divergențele cu PSD

 

Premierul Nicolae Ciucă a comentat divergențele din coaliția de guvernare spunând că este nevoie de timp și că din dezbateri pot să apară idei noi.

Românii „s-au săturat de scandalul politic”, a spus premierul, luni seara, la Antena 3. Șeful Guvernului consideră că noua coaliție de guvernare aduce „stabilitate politică ceea ce înseamnă încredere în fața cetățenilor români, încredere în fața partenerilor”.

„Nu se pot întâmpla toate dintr-odată, din aceste divergențe pot să apară idei și soluții noi”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a comentat și eventuala propunere a PSD privind prelungirea până în 2024 a mandatului său la Palatul Victoria.

„Eu sunt dispus să-mi duc la bun final mandatul așa cum a fost stabilit în interiorul coaliției, este prematur să vorbim despre prelungirea mandatului meu”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel