Neînțelegeri Cioloș-Barna? Șeful PLUS lămurește problema. Mesaj de ultimă oră

Narcis Popa |
Data publicării:

Dacian Cioloș a declarat că nu există neînțelegeri între el și președintele USR Dan Barna, deoarece discută zilnic despre acțiunile Alianței. Reacția vine în contextul în care Cioloș a spus că Alianța e pregătită să își asume guvernarea, iar Barna că USR ar susține doar parlamentar o guvernare.

„Nu există. Nu au cum să existe neînțelegeri pentru că discutăm zilnic despre ceea ce facem. Eu am spus de multe ori că suntem gata oricând să intrăm la guvernare, dacă avem o majoritate politică în Parlament. În momentul în care vom avea majoritate politică ne asumăm guvernarea. Una e majoritate să îi dai jos și alta să instalezi un guvern nou. O majoritate se construiește pe un program politic. Soluția pentru noi este să organizăm alegeri anticipate ca să guvernăm pe termen lung”, a afirmat Dacian Cioloș, miercuri seară la România TV, întrebat dacă există neînțelegeri în interiorul Alianței USR-PLUS pe tema intrării la guvernare.

Dacian Cioloș: Discuțiile politicianiste nu îi încălzesc pe oameni 

 

Chestionat dacă chiar crede în soluția alegerilor anticipate, liderul PLUS a răspuns: „Eu trebuie să spun care sunt soluțiile prin care poți să guvernezi în România și să faci lucru. Pentru că discuțiile politicianiste nu îi încălzesc pe oameni. Eu cred că nu ar fi exclusă o variantă de alegeri anticipate, de dizolvare a Parlamentului, în măsura în care partidele care dau jos Guvernul actual sunt conștiente de faptul că au susținerea populație. În condițiile astea partidele care sunt acum în opoziție față de PSD și ALDE, conform rezultatului de la europarlamentare, partidele acestea ar putea câștiga mai mult, decât au avut la alegerile parlamentare anterioare”.

El a mai precizat că Alianța USR-PLUS va fi pregătită să dea candidați la prezidențiale, locale și parlamentare.

„Alianța electorală a fost pregătită pentru europarlamentare și tocmai am început negocierile cu obiectivul de a da candidatul la prezidențiale, candidații la locale și la parlamentare. Asta e acum de câteva zile. Candidaturile noastre vor fi comune. Așa cum am avut listă comună pentru europarlamentare, o să avem candidați comuni pentru prezidențiale, locale și parlamentare. Păi va fi un candidat la prezidențiale care fi susținut de Alianță”, a explicat Cioloș, conform Mediafax.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel